SPOOON 1-2-3

Uzsonnára desszert?

2011. június 20. - Bezzegh Éva

Nem, az uzsonna SEM kell, hogy feltétlen szendvics legyen. A tomboló gyümölcsszezonban egy kis tálka behűtött, mosott gyümölcs desszertnek is kiváló, egy marék mandula, egy frissen préselt gyümölcslé is tökéletes étkezések közti sznek, de ha van konyha a közelünkben, megfelelő eszközök, no, meg 5 percünk akkor jöhet a varázslat.

POHARAS TÚRÓKRÉM MÉZES SÁRGABARACK-MANGÓPÜRÉVEL, MANDULÁVAL

hozzávalók

1 érett mangó

4-5 kisebb puha sárgabarack

1ek méz

20dkg krémtúró (én a Spar Naturpur termékét használom)

1 marék mandula

A mangót meghámozom, a barackot csak megmosom, és a mézzel együtt a robotgépbe teszem, összepürésítem. A krémtúrót pohárba kanalazom, beborítom a gyümölcspürével, és megszórom a késsel durvára vágott mandulával. Kész. (Ugye, hogy nem kell a bolti előregyártott, cukros, állományjavított, színezett, gyümölcsös krémtúró?) Uzsonnaként, tízóraiként, de akár desszertként vagy reggeliként is fogyasztható. Ha többet készítek, összekeverve hűtőbe teszem, és később palacsintába betöltöm.

Itt jegyzem meg, ha zabpelyhet is szórunk a túró és a gyümölcspüré közé, esetleg a túrót joghurtra cseréljük (egyiket sem muszáj megtennünk), tartalmasabb reggeli kerekedik a fenti összeállításból. A méz helyett használhatunk juharszirupot a mogyorósabb ízhatás kedvéért, a gyümölcsbe pürésíthetünk mentát, hogy frissebb legyen az élmény, de akár aszalt sárgabarackot, kardamomot, vaníliát is. A sárga gyümölcsök pirosra, zöldre válthatók. Lehet kísérletezni bártan. Amíg fantázia van, végtelenül színessé tehetjük a reggeleinket, vagy a napközbeni csipegető időszakokat.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr10018089668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása