SPOOON 1-2-3

Kivirágzott a tányér

2011. június 03. - Bezzegh Éva

A Párom szokott azzal élcelődni, hogy amikor én megyek vásárolni, a pénztárnál kizöldül a futószalag... meg hogy a hűtőnk egy botanikus kert, és ha egy földi halandó hozzá akar férni egy mezei falathoz (mezei? nem biztos, hogy ez itt pont találó arra, amit ő keres :D), akkor egy bozótvágóval kell átverekednie magát a zöldeken. Nos, nem tagadom, szeretem a frisset, a ropogósat, a napérleltet enni és etetni is egyfelől az ízek, másfelől a színek, harmadrészt a jótékony hatásuk miatt.

A nyár abból a szempontból kedvez az egészségnek és a kilóknak is, hogy a melegben az ember kevésbé kívánja a nehéz fogásokat, és ösztönösen nyúl a könnyed zöldfélék és gyümölcsök után, amiből ilyenkor aztán van bőven. ...És hogy a bodzaposztokba végképp belefulladjunk, hát álljon itt egy bodzavinaigrette recept, amivel a bodza virágának leéréséig bármilyen zöldsalátát vagy akár gyümölcssalátát megbolondíthatunk.

BODZAVINAIGRETTE

hozzávalók

1.5dl olívaolaj

0.5dl bodzaszörp (ld. korábbi bejegyzés)

2ek fehérborecet

1kk dijoni mustár

1 marék citromfűlevél (elhegyható) apróra vágva

csipet 

frissen őrölt bors

Az öntet hozzávalóit egy habverővel homogénre keverem, és azonnal locsolhatom is a salátára. Ha kedvem tartja, néhány apró bodzavirággal is meghinthetem a salátámat egyéb ehető virágok mellett.

Ebben a dresszingben az a jó, hogy pácként is felfogható: pl. csirkét vagy karajt marinálhatok benne, amit aztán grillre teszeek, pár perc alatt készre sütök, és egy laza salátával valamint egy gyöngyöző hideg pohár fehérborral lekísérek.

Csak egyeszerűen, elegánsan, egészségesen!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3018089596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása