SPOOON 1-2-3

1009

2011. május 30. - Bezzegh Éva

"Anya, tíííííz pontot adok neked erre a reggelire! ...Nem! Szááááááz pontot! ...Nem, ezer pontot!" Mire apa is befut az asztalhoz: "Én ezeregyet!" Lola: "Én ezerkettőt!" Apa: "Ezerhárom!" Lola: "Ezerkilenc!" ...Nos, így zárult a ma reggeli licit. A sok közül egyelőre egyetlen valóban használható, emellett rendkívül kreatív gyerekételeket tartalmazó könyvem egyik receptje ihlette a mai napindítót, mint ahogy a tavalyi gyereknapi ételsorunk két másik receptjét is (tonhalas frittata és grillzöldséges kuszkusz). Nem sokat változtattam rajta, csak amit a saját, gyerekszűrőn átküldött szájízem diktált.

FŰSZERES ALMAKRÉMMÁRTOGATÓS JUHARSZIRUPOS-PEKÁNDIÓS KEKSSZEL

hozzávalók

2-2 juharszirupos-pekándiós keksz (Culinaris), de sima pirítóssal is finom

a krémhez

2 db alma

100g kesudió

1/4 lime leve 

2ek juharszirup vagy méz

1/2tk fahéj

1 csipet garam masala és/vagy 1-1 csipet őrölt szerecsendió, kardamom és csillagánizs (elhagyható)

Az almát megmosom, kicsumázom, és a kesudióval együtt robotgépben pépesítem. Beledolgozom a krém többi hozzávalóját és a keksszel vagy pirítóssal, egy nagy pohár frissen facsart narancslé kíséretében tálalom. 

Ez a recept nem szezonális, hozzávalói bármilyen évszakban könnyen hozzáférhetők. 

(Egyébként pedig el tudom képzelni egy jó fűszeres hús vagy sült sajt mellé mártogatni.)

Szép hetet!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5918089588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása