SPOOON 1-2-3

Ripsz-ropsz reggeli

2011. május 22. - Bezzegh Éva

Gyönyörű az idő. Túl egy meglepetés szülinapi szalonnasütésen a Pilisi parkerdő egy csodálatos panorámájú hegyi kilátóteraszán (Isten éltesse az én Életem Párját!), egy megmaradt zöldségek ihlette spontán másnapi baráti lecsózáson, egy tegnap déli libamájfesztivál-látogatáson és egy esti DiVino nyitón (hivatalos nyitó 27-én - éredemes elmenni), ma még megindulunk Etyekre. Mozgalmas hétvége, barátokkal, gyerekekkel, napsütésben - ahogy szeretjük. Csak azt sajnálom, hogy Szolnok nincs közelebb, hogy a Halkolbász fesztivált is útbaejthettük volna. No, meg hát a Múzeumok majálisa sem fér már bele sehogy ebbe a két napba, de ne akarjon sokat a szarka!

A libamájfeszten frenetikus fogásokat tömtünk magunkba: kezdésnek libamájterrine-t kóstoltunk lilahagymalekvárral és ropogós kaláccsal illetve roston libamájat édeshagymás-szilvás rétes oldalán (a magam részéről csak óvatosan), ezt kemencés libacombbal fojtottuk le káposztás lepény kíséretében és egy omlós konfitált libamellel, amit joghurtos káposzta körített. Uhhh, de finom volt!

A napot az esti DiVino borbár, a tulajok születésnapjával egybekötött (őket is Isten éltesse!) megnyitója koronázta. Ott a korábban a Four Seasons-ben, a Gere Croccusban és egyéb impozáns helyeken is tevékenykedő séf mennyei pintxoit (ejtsd: pincsó - baszk földön használatos kifejezés a tapas-jellegű falatokra) kóstolhattuk finom borokkal leöblítve... amiből, ugye, nekem ismét csak ízelítő jutott.

Ma pedig kisbuszba be, "...ablakot le, könyököt ki, 2-esbe be, nagykirály a hangerő...", irány a Pincefesztivál!

...Úgyhogy sok totojázásra nincs idő, muszáj ripsz-ropsz reggelivel feltöltődni, mert lassan indulni kell, hogy ezt a gasztrokánaánnal folyó hétvégét lekerekítsük.

GYÖMBÉRES-EPRES KEFÍRSHAKE

hozzávalók

30dkg friss eper

1/2l kefír

2ek méz

1cm friss gyömbér

A turmixgépbe bedobob a megmosott, lecsumázott epret (vagy 4 kilót vettem a tegnap a biopiacon - mára a fele van meg úgy, hogy ebéd- és vacsoraidőben sem itthon koptattuk a készletet), felöntöm a kefírrel, hozzáadom a mézet, és alaposan összeturmixolom az egészet. Végül belereszelem a gyömbért, elkeverem, és már kínálhatom is. Elfogyasztani legalább olyan gyorsan megy, mint elkészíteni. Szedhetjük is a sátorfánkat.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1818089576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nora sasvari 2011.06.03. 07:28:50

ez fenomenális. épp most iszogatom!

Éva_spooon 2011.06.03. 11:56:26

Nagyon örülök, hogy bejön! Tuti az egészségedre is válik. Egy szülinaposnak ez a kényeztetés kijár! ;)
süti beállítások módosítása