SPOOON 1-2-3

Mi a pálya?

2010. december 02. - Bezzegh Éva

Hogy mi (volt) a pálya, mármint a pályamunkánk a legelső Czifray, tejberizs témában kiírt versenykurzuson, amin elindultunk, azt anno megmutattuk, átbeszéltük, szelektáltattuk Veletek, kedves Olvasók. Amivel el vagyunk a mai napig maradva, azok maguk, a receptek. A tejberizs egy olyan étel, ami azáltal, hogy nagyon egyszerű, mondhatni alap, hatalmas mozgásteret biztosít a kreatív ötleteknek mind íztársítások, mind pedig tálalás terén. Mi akkor hagytuk meglódulni a fantáziánkat, és ebből az egyébként hétköznapi desszertből sikerült egy-két, akár ünnepi asztalra is illő, elegánsabb fogást megálmodunk.

KÓKUSZOS RIZSKRÉPPUDING MENTÁS-MÉZES PISZTÁCIAPESZTÓVAL

hozzávalók

a rizskrémpudinghoz

2.5dl tej 

2.5dl kókusztej 

3ek méz/nyírfacukor 

1/4tk őrölt kardamom (elhagyható)

30g kókuszreszelék 

2 púpos ek rizsliszt 

a pisztáciapesztóhoz

10dkg pisztácia 

5 mentalevél

1/2 narancs reszelt héja

1ek narancslé

2ek méz/juharszirup 

juharszirup és narancshéj a díszítéshez 

A tej 3/4-ét és a kókusztejet összekeverem, egy edényben közepes lángon felforralom. A lángot alacsonyra veszem, majd a maradék tejben feloldott rizslisztet, a kókuszreszeléket, a kardamomot valamint a mézet hozzáadom a tejhez, és vagy 20 percen át alacsony lángon sűrűsödésig keverem. Egy szögletes edénybe öntöm a masszát, és pár órára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Akkor jó, ha szilárd, kocsonyás állaga lesz.

A pesztóhoz a megpucolt pisztáciát, a mézet és a mentát a narancshéjjal és -lével együtt egy gépben összepürésítem, felhasználásig szintén hűtőben tárolom. 

Tálaláshoz a kihűlt, rezgő kókuszos rizskrémpudingot kockákra vágom. A tányérokra juharszirupból csíkokat húzok, arra ültetem a rizspudingkockákat, majd mindegyik tetejére kanaazok a pisztáciapesztóból. Narancshéjjal díszítem. 

Rém egyszerű, rém finom.
Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9918089470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása