Bizonyára minden rendszeres Olvasónak feltűnt, hogy az utóbbi időben alig lehet Ádám tollából fellelni friss recepteket. A helyzet az, hogy bloggertársamat mostanában teljesen betemette a munka, így muszáj lesz őt nélkülöznünk egy darabig. Bizonytalan időre tehát most velem kell beérned, Kedves Olvasó, mert helyette is én állom a sarat, pakolom a posztokat, hogy ne maradjatok napi konyhai tippek nélkül.
Mivel többnyire ebéd és vacsoratippekkel szolgálunk, álljon itt most egy reggeli tipp a tucatnyi tojásételből, ami a repertoárunkat - és majd idővel a Tiéteket is - gazdagítja.
PÁRPERCES TOJÁSVARIÁCIÓK REGGELIRE
hozzávalók
a kaviáros lágytojáshoz
6 tojás
6tk lazackaviár
1-1 csipet friss vagy fagyasztott snidling
tálaláshoz igény szerint frissen őrölt bors, paradicsom és kenyér
A tojásokat forrásban lévő vízben 4 perc alatt megfőzöm (hogy a fehérje megkössön, de a sárgája még folyjon). Tálaláshoz a tojásokat tartóba teszem, a kalapjukat levágom, és a tetejükre egy-egy kiskanálnyi lazackaviárt teszek. Snidlingel díszítem, igény szerint borsozom (sózni nem kell, mert a kaviár elég sós), és paradicsommal, friss vagy pirított kenyérrel körítem.
hozzávalók
a hamis tojásmuffinhoz
6 szelet pármai sonka
6 tojás
1-1 csipet friss vagy fagyasztott snidling
tálaláshoz só, frissen őrölt bors, paradicsom és igény szerint kenyér
A sütőt begyújtom 160 fokra. Egy muffinsütő formáit egyenként kibélelem egy-egy sonkaszelettel, beleütök mindegyikbe egy tojást, és a forró sütőbe tolom 12 percre. Ha kész, sózom, borsozom, snidlinggel díszítem, igény szerint friss vagy pirított kenyérrel és paradicsommal kínálom.
hozzávalók
a lágytojáshoz paradicsomsalátával
6 tojás
só, frissen őrölt bors
friss vagy fagyasztott snidling
6 kis kemény paradicsom
2 marék friss vegyes zöldsalátalevél
3 szál újhagyma
3ek olívaolaj
1tk fehérborecet
1tk szárított majoránna
só, frissen őrölt bors
táaláshoz igény szerint kenyér
A tojásoknak felteszek vizet forrni. A paradicsomokat és az újhagymát felszeletelem, egy nagy tálba teszem, megönötzöm az olajjal, ecettel, meghintem sóval, borssal és majoránnával, majd összekeverem, és félreteszem. A tojásokat 4 perc alatt lágyra főzöm. Tálalákor a tojásokat a héjából egy tálba kanalazom, sózom, borsozom, megdíszítem snidlinggel. A paradicsomsalátához hozzáforgatom a zöldleveleket, és egy-egy marékkal teszek a tojás mellé, végül friss vagy fokhagymával és vajjal megkent pirított kenyérrel körítem.
Vidám reggeleket kívánok!
Éva