SPOOON 1-2-3

Pán-európai kultúrlenyomat

2010. szeptember 14. - Bezzegh Éva

Ezt a kis kombót egy éve spontán gondoltam ki egy hasonló őszi napon, a már korábban említett napközbeni, egyszemélyes éhségem csillapítására. Azóta rendszeres szereplőjévé vált az étrendemnek, mert baromi gyorsan, kevés munkával megvan, hihetetlenül szemetgyönyörködtető - ami az ételeknél legalább olyan fontos, mint az íz -, és őrült finom. A tradicionális hozzávalók a sokszínű, változatos öreg kontinensünk déli, dél-nyugati és közép-keleti régiójából kerültek összeválogatásra, hogy egy igazi európai fogássá olvadjanak össze - szó szerint.

GRILLEZETT FÜSTÖLT PARENICA-ALMASZENDVICS HÁZI PESTÓVAL ÉS SERRANOI SONKÁVAL

A Parenica egy híres szlovák félkemény, félzsíros füstölt sajt, míg a pesto olasz találmány, a serranoi sonka pedig a spanyol kulináriát fémjelzi. De csinálhatjuk a tálat tisztán olasz hozzávalókból füstölt Scamorzval és pármai sonkával is, vagy vegetáriánus fogásként sonka nélkül. A végeredmény mindenhogy mesés lesz.

Hozzávalók

1 Parenica vagy Scamorza

1 kemény alma

1tk kanál pesto

2 szelet serranoi vagy pámai sonka (elhagyható)

díszítéshez tökmagolaj és szárított vagy friss bazsalikom

Az étel elkészítése rém egyszerű. Egy vasserpenyőt felhevítek. Amíg melegszik, a sajtot keresztben kettévágom, az alma csumáját kivágom, és másfél centis szeletekre vágom. A sajt két felét két szelet alma kíséretében ráteszem a grillrácsra, és oldalanként 5-7 percig sütöm. 

Menet közben elkészítem a pestót.

Tálaláskor az almát és a sajtot egymásra rétegezem, igény szerint megkoronázom a sonkával, kanalazok mellé kevés pestót, a szendvicset körbelocsolom tökmagolajjal, és meghintem szárított bazsalikommal, vagy egy friss levéllel díszítem.

Már lehet is nekiesni.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2118089366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása