Feszt is megyünk. Minden évben ott tolongunk Magyarország legjobb éttermeinek bódéi előtt. Élményt gyűjtünk, kóstolunk, fotózunk, bandázunk egy kicsit azokkal a gasztroarcokkal, akik ugyan nap mint nap jelen vannak az online életünkben, személyesen mégis ritkán futunk össze. Követjük kedvenc éttermeink, séfjeink, cukrászaink, bloggereink munkáját a neten, de csupán ez a néhány nap az évben ad arra lehetőséget, hogy az adott területen túlcsorduló arányban összesűrűsödött kajabuzik találkozzanak. Imádjuk, nem tudunk betelni a rendezvény hangulatával, a kedvenc fesztiválunk volt-van-lesz.
Az idei sorvezető és ötletadó a paprikás csirke volt, mely tematika a séfek elmondása szerint komoly fába vágott fejszének bizonyult, hiszen a paprikás csirke úgy jó, ahogy van, nehéz újragondolni. Ha kell egyáltalán. Talán az nyert, aki teljesen elrugaszkodott az étel ismert formájától, sőt, ízvilágától, de mi azért végigettük a kínálatot becsületesen.
Közhelyek következnek, minden évben elmondjuk: Rosensteinék és a Borkonyha lopták a bulit, szédületes ötletekkel álltak elő, valamint a vendégszeretetük is ámulatba ejtő. Évről-évre megugorják az általuk egyre magasabbra tett lécet.
Mikor lesz már 2016?
BORKONYHA - "Linzerkarika"
BORKONYHA - "Kecskesajtfogó" céklával
BORKONYHA - Paprikás csirke feketén-fehéren
ROSENSTEIN - Oreo: tőkehalmájas zsidótojással, sprotnival
ROSENSTEIN - Flódni: in a box
ROSENSTEIN - BAo: csirkepaprikással, tejfölös uborkasalátával
ROSENSTEIN - Sült oldalas: marhából, sólettel
ANYUKÁM MONDTA - Focaccia, Borjúszegy bánh mí
HAXEN KIRÁLY - Süldőcsülök
IKON - A Mi Debrecenink
ÉMILE - Libamáj, rebarbara
ROSENSTEIN - Rosenburger
NOBU - Mangóceviche tintahallal és polippal
NOBU - Tengeri pók koriandermártásban