SPOOON 1-2-3

Nincsenek véletlenek

2015. április 15. - Bezzegh Éva

Úgy tartják, márpedig véletlenek nincsenek. Akkor sorszerűnek veszem a kecskesajtmousse-nak induló, majd egy rontás miatt omlettnek kikerekedő találmányomat, amit azóta gyakran készítek hol levesbetétnek, hol reggelinek, hol pedig előételként. Nem lehet megunni.

KECSKESAJTOS TOJÁSFEHÉRJEOMLETT FÜSTÖLT LAZACCAL ÉS ZSÜLIEN ZÖLDSÉGEKKEL

hozzávalók

2ek olívaolaj

10dkg kenhető kecskesajt

6 tojásfehérje

1 tálca füstölt lazac

1 répa

1 kisebb uborka

1 retek

1 marék rukola

néhány medvehagyma

1 gerezd citrom

vöröshagymacsíra

A kecskesajtot és a tojásfehérjét egy habverővel pár percig folyamatosan verem, amíg teljesen homogén,de folyékony állagú nem lesz. Egy kiolajazott, felhevített serpenyőben három adagban megsütöm úgy, hogy az egyik oldalát engedem megpirulni, a másikat csak megszilárdítom, hogy fehér maradjon. Amíg a tojás sül a megtisztított zöldségeket zsülienre vágom. A kész omlettet aztán a megsült oldalukkal felfelé tányérokra teszem. Középen egy csíkban elfektetem rajtuk a lazacszeleteket és a zöldségeket, csorgatok rá kevés citromlevet, megpakolom hagymacsírával, és szorosan feltekerem. Kettévágva kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7618090532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása