SPOOON 1-2-3

Ízlések és pofonok

2015. április 15. - Bezzegh Éva

Hogy ez az étel posztolásra nem érdemes csak azért, mert nekem nem ízlett? Látva, hogy a család hogy falja, úgy döntöttem, nem a saját szűrőm fog most számítani: ha nekik ennyire bejött, talán másnak is ízleni fog. Tessék kipróbálni, visszajelezni! Láványra viszont a maga kategóriájában igenis szép, azt meg kell hagyni. 

KRIMPLIHÉJCHIPS SNIDLINGES JOGHURTTAL

hozzávalók

1kg bio régi burgonya

500g pecsenye-/kókuszzsír/olaj

2dl johgurt

1 gerezd fokhagyma

Ehhez a recepthez célszerű bio burgonyát használni, mert a héjából készül az étel, így fontos, hogy minél kevésbé legyen szennyezett. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mind az éretlen, mind az öreg burgonya héjában mérgező vegyületek vannak; ha zöld a héj (vagy az alatt), illetve, ha már kicsírázott a gumó, akkor nem alkalmas étkezésre! A zsiradékot felforrósítom, a burgonyákat meghámozom (magát a burgonyát felhasználom egyéb formában), és a héjakat adagonként a forró zsiradékba dobva aranybarnára sütöm, majd papírkéztörlőre szedem, megsózom. Idő közben a joghurtot ízesítem sóval, zúzott fokhagymával, belekeverem az aprított snidlinget, és a kisült, forró krumplihéjchips mellé kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr818090530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása