SPOOON 1-2-3

Csak ha egyedül vagyok

2015. április 08. - Bezzegh Éva

A feleségem, velem ellentétben ki nem állhatja a csirkemájat. A szagát sem bírja. Nagyon ritkán készítek itthon, leginkább akkor, ha Ő nincs itthon és csak magamra kell főznöm. Rántva, resztelve, krémként, vagy kínai fűszerekkel. Ez utóbbi annyira jó, hogy az egyébként hagyományos ízeket kedvelő anyósom óvatos kóstolás után kétszer szedett belőle.

SANGHAI CSIRKEMÁJ

kell hozzá

fejenként 25 dkg csirkemáj

osztrigaszósz

szójaszósz

friss gyömbér

mirin/rizsecet

ötfűszerkeverék

szezámolaj

egy fej vöröshagyma

olaj/zsír a pirításhoz

kukoricaliszt

Keverj össze a osztrigaszószt, szójaszószt és mirint egyenlő arányban (mondjuk 3-3 evőkanál), egy késhegynyi ötfűszerkeverékkel, egy evőkanálnyi reszelt gyömbérrel és pár csepp szezámolajjal. A csirkemájat tisztítsd meg, a hártyáktól és az epétől (kis gömbölyű batyu) szabadítsd meg, majd csíkozd fel. Hevítsd fel a wokot nagyon forróra (kell a magas hőmérséklet a pirításhoz, így nem ereszt levet a hús vagy a belsőség), a zsiradékot futtasd benne körbe, hogy mindenhol belepje. Pirítsd meg a májat, gyorsan forgatva-keverve, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ne sózd, azt majd a szósz elvégzi. Ha megpirult, add hozzá a felkarikázott vagy kockázott vöröshagymát, párold pár percig. Ezután szórd meg egy evőkanál kukoricaliszttel, majd öntsd nyakon a fűszeres szósszal. Pár percig főzd még, azután tálalhatod. Csilivel, korianderzölddel turbózható.

A kukoricaliszt nélkül paleo (persze ha a szószok adalékmentesek).

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2618090506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása