SPOOON 1-2-3

Frissen, üdén, tavasziasan

2015. április 03. - Bezzegh Éva

Nálam nem múlhat el a húsvét bárány nélkül. És bár rajongok minden porcikájáért, azért a fésűs karaj, vagy más néven nemzetközi körökben french rackként futó bárányborda a kedvencem. Mint az tőlem megszokott, ezzel sem szeretek sokat vergődni, legyen szó magáról a húsról vagy a körítésről. Íme egy jól bevált gyors megoldás egy villantós, friss, üde, tavaszias húsvéti bárányra.

BÁRÁNYBORDA BULGURRAL ÉS MENTÁS GRÁNÁTALMA-FETASALSÁVAL

hozzávalók

1/2kg fésűs báránykaraj 4 bordás darabokra vágva (French rack)

1ek olívaolaj

só, bors

5dkg vaj

10dkg bulgur

1 gránátalma

1 csokor menta

20dkg fetasajt

A bordákat sózom, borsozom, és egy felforrósított grillserpenyőben pár csepp olajon lepirítom minden oldalát, majd megöntözöm olvasztott vajjal, és 12-15 percre 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. Amíg a borda sül, a bulgurt annyi forrásban lévő vízzel öntöm le, hogy egy ujjnyira ellepje, lefedem, és hagyom hogy magába szívva a vizet megpuhuljon. A gránátalma magjait belefejtem egy tálba, belemorzsolom a fetát, és hozzáadom az aprított mentát, majd az egészet összekeverem. Amikor a bordák elkészültek, a sütőből kivéve még a habzó vajjal meglocsolgatom őket, és hagyom 5-7 percet pihenni. Tálaláshoz a bulgurt egy nagy kínáló tálra vagy deszkára halmozom egy csíkban, a bordák között elvágott hússzeleket elrendezem rajta, végül a salsát rákanalazom. 

Kellemes húsvétot kívánunk!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6518090518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása