SPOOON 1-2-3

Csábulat

2015. február 04. - Bezzegh Éva

Az utóbbi időben kezdtem beleunni a különböző - igen, belénk égett: - textúrák variálása során a pürében, chipsben, párolásban kimerülő köretekbe, amikor beütött az ihlet. Miért ne lehetne egy paszternákból akár gnocchit is csinálni? Amióta Dános "Konyhafőnök" Tomitól megtanultam jó házi tésztát csinálni, visszakúszott a finomliszt a spájzba. Gyakran ugyan nem használom, de néha ellenállhatatlan kényszert érzek belekombiálni a köretbe a frissen szerzett tudást... a liszttel együtt. Sűríteni a mai napig nem sűrítek vele, de ha tésztát teszek nagy ritkán a család elé, akkor már a zacskós száraz tészta helyett szinte kivétel nélkül mindig a liszt és a tésztagép kerül ki a pultra. Ezúttal a megpárolt és lepürésített paszternákot méregetve indult el a kezem a lisztes zacskó felé, a többi meg jött magától.

PIRÍTOTT PASZTERNÁKGNOCCHI DIÓVAL 

hozzávalók

300g paszternák

1 tojás

250 gramm finomliszt

50g vaj/pecsenyezsír

20 dkg dió

A paszternákot gyöngyöző vízben puhára főzöm. Egy tojással és annyi párolólével (ha egyáltalán szükséges) pürésítem, hogy épp vigye a gép darabolókése. Beledolgozom a lisztet, és az így kapott masszát kézzel/géppel pár perc alatt egyenletes tésztává dagasztom. Folpackba csomagolva 20 percig pihentetem a hűtőben. 20 perc elteltével a tésztát előveszem, 8 egyenlő darabra vágom, és lisztezett deszkán hosszú, kb. 1cm átmérőjü nudlikat nyújtok belőle, amit aztán két-három centis darabokra vágok. Enyhén sós lobogó vízben addig főzöm a gnocchikat, amíg a felszínre nem jönnek, ezután lecsöpögtetem őket, megforgatom az olvasztott vajban/pecsenyezsírban, és magas lángon lepirítom. Végül durvára darált diót szórok rá, abban hempergetem meg a nudlikat – piríthatom vele tovább még egy percet. Önálló fogásként is megállja a helyét, emellett vörös húsok mellé kíváló köret.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9218090476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása