SPOOON 1-2-3

Egy kis csavarral élve

2015. február 03. - Bezzegh Éva

Télen nincs ember, akinek ne esne jól egy forralt bor. Nem csupán az ízlelőbimbókat kényezteti és a kezet melengeti, hanem a lelket is. Hozzátartozik a vastag kötött sálas, sapkás hangulatokhoz. Én is gyakran készítek itthon forralt bort, meg egyéb forró téli italokat is. Ha pedig szeretnék magamhoz híven egy kis változatosságot csempészni a glöggölésbe, akkor előkapok néhány üveg cidert a bekészített fűszerekhez.

DATOLYÁS CSÍPŐS FORRALT ALMABOR

hozzávalók

1l cider

1 rúd vanília

5 szem szechuan bors

5 szem szegfűbors

3 szerecsendióvirág (elhagyható)

1 csík narancshéj

2 rúd fahéj

1/2 chilipaprika

2-3ek méz

2 szem datolya

2 szárított almakarika

A vaníliarudat felhasítom, a magját kikaparom, és a héjjal valamint az összes többi hozzávalóval együtt felteszem egy főzőedényben a legalacsonyabb lángon “forrni”, de igazából nem forralom fel, csak addig hevítem lassan, hogy az almaborba tett fűszerek kiengedjék az aromájukat.  Ha szeretnék erősebb italt készíteni, akkor kevés Calvadosszal (almapálinka) fokozhatom a hatást. Amikor a bor már határozottan illatozik, leszűröm, és hőálló poharakban kínálom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8818090460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása