SPOOON 1-2-3

Maradékok

2014. december 15. - Bezzegh Éva

Az a mennyei mangalica!!!!! A biopiacon vettem egy csomag szeletelt mangalicakarajt. Az átlalam annyira kedvelt füstös ízű csicsóka volt itthon, találtam a hűtőben egy bontott szarvasgombapesztót... Jött az ötlet a köretre is. Már csak össze kellett mindent állítani. A rohanós hétköznapokhoz illő módon tokkal-vonóval 15 perc alatt.

MANGALICAKARAJ SZARVASGOMBAPESZTÓS CSICSÓKAPÜRÉVEL, PIRÍTOTT ZSÁLYÁVAL ÉS ECETES GYÖNGYHAGYMÁVAL

hozzávalók

1/2 kocka vaj

4 szelet mangalicakaraj

és frissen őrölt bors

1/2kg csicsóka

2ek szarvasgombapesztó

néhány zsályalevél

tálaláshoz ecetes gyöngyhagyma

A csicsókát meghámozom, felkockázom, és gőz fölött lefedve puhára párolom. Kevés párolólével krémesre pürésítem, hozzákeverem a szarvasgombapesztót, és sóval, borssal igazítok az ízeken.

A karajt sózom, borsozom. Tűzforró serpenyőben a szeletek mindkét oldalán zárom a rostokat, majd visszaveszem a hőt, rádobom a húsra a vajat, beleteszem a serpenyőbe a zsályaleveleket, hagyom, hogy kiengedje az aromáit, és a forró zsályás olajjal locsolgatva sütöm a szeleteket egy percig. Kiveszem pihentetni, addig pedig a zsályaleveleket ropogósra sütöm.

Tálaláskor a tányérokra kanalazok a csicsókapüréből, a karajokat feszeletelem, ráhelyezem a pürére a zsályalevelekkel, végül félbevágott gyöngyhagymát teszek mellé.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1518090446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása