Az a mennyei mangalica!!!!! A biopiacon vettem egy csomag szeletelt mangalicakarajt. Az átlalam annyira kedvelt füstös ízű csicsóka volt itthon, találtam a hűtőben egy bontott szarvasgombapesztót... Jött az ötlet a köretre is. Már csak össze kellett mindent állítani. A rohanós hétköznapokhoz illő módon tokkal-vonóval 15 perc alatt.
MANGALICAKARAJ SZARVASGOMBAPESZTÓS CSICSÓKAPÜRÉVEL, PIRÍTOTT ZSÁLYÁVAL ÉS ECETES GYÖNGYHAGYMÁVAL
hozzávalók
1/2 kocka vaj
4 szelet mangalicakaraj
só és frissen őrölt bors
1/2kg csicsóka
2ek szarvasgombapesztó
néhány zsályalevél
tálaláshoz ecetes gyöngyhagyma
A csicsókát meghámozom, felkockázom, és gőz fölött lefedve puhára párolom. Kevés párolólével krémesre pürésítem, hozzákeverem a szarvasgombapesztót, és sóval, borssal igazítok az ízeken.
A karajt sózom, borsozom. Tűzforró serpenyőben a szeletek mindkét oldalán zárom a rostokat, majd visszaveszem a hőt, rádobom a húsra a vajat, beleteszem a serpenyőbe a zsályaleveleket, hagyom, hogy kiengedje az aromáit, és a forró zsályás olajjal locsolgatva sütöm a szeleteket egy percig. Kiveszem pihentetni, addig pedig a zsályaleveleket ropogósra sütöm.
Tálaláskor a tányérokra kanalazok a csicsókapüréből, a karajokat feszeletelem, ráhelyezem a pürére a zsályalevelekkel, végül félbevágott gyöngyhagymát teszek mellé.
Éva