Felfedeztem egy blogot. Egy fantasztikus blogot telis tele nyálcsorgató paleo finomságokkal. De ha a receptelnevezések illetve a hozzávalók listája nem indítaná be a sűrű nyálelválasztást, akkor a képek láttán klaviatúra... monitor... szem... száj egész biztos nem marad szárazon.
Az ottani tallózásom során akadtam rá egy tárkonyos majonézes káposzta-pulyka salátára, ami ugyan egész más irányban, de megihletett. A káposztát nyersen salátában nagyon szeretem, és bár pulykapárti épp nem vagyok, a csirkével remekül el tudom képzelni párban. A két recept között gyakorlatilag a végére a káposztán túl nem sok hasonlóság maradt, és bár biztos vagyok benne, hogy Orsi fogása is rendkívül finom, én magam elkalandoztam teljes másfelé.
FANYAR CSIRKÉS KÁPOSZTASALÁTA PIRÍTOTT TÖRÖKMOGYORÓVAL
hozzávalók
a salátához
1 kis fej lilakáposzta
3 szál újhagyma
3 zellerszár
1 marék magozott olívabogyó
3-4 grillezett csirkemell (én napokig pécoltam fokhagymás-citromos joghurtban, úgy sütöttem meg)
10dkg pirított törökmogyoró
az öntethez
2dl natúr joghurt
1dl olívaolaj
1 citrom leve és reszelt héja
4ek kapribogyó
3 gerezd fokhagyma
1kk só
Ha van maradék grillezett csirkemellem/-combom, azt használom, ha nincs, sütök néhányat. A káposztát megmosom, felnégyelem, a torzsáját kivágom, és a zellerszárral illetve az újhagymával együtt nagyon vékonyan felszeletelem, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az olajbogyót és a törökmogyorót (lehet durvára aprítva, lehet egészben, ahogy tetszik) illetve a szeletelt csirkét. Az öntethez a kapribogyót felaprítom, a fokhagymát lereszelem, és az öntet többi hozzávalójával elkeverem, ami öntetet aztán ráborítok a salátára, és az egészet alaposan összeforgatom, majd tálalom is.
Tipp: nálunk a gyerekek is együltő helyükben megették, mert nem salátaként, hanem tortillába tekerve kínáltam nekik. Ennyi múlik a tálaláson.
Éva