SPOOON 1-2-3

Mert mindig van mit csinálni

2014. április 01. - Bezzegh Éva

Egy kétórás délelőtti kényszervárakozás eredményeképpen rend lett a cipők között, lecserélődtek a télikabátok átmenetire, és elkészült a vacsi is.

FÜGÉS PISZTÁCIÁS LIBAMÁJPÁSTÉTOM


hozzávalók


1 libamáj

2dl tejszín

4 gerezd fokhagyma

1+1kk

2dl libazsír

5dkg olvasztott vaj

1dl Tokaji aszú

10db aszalt füge

2 marék pisztácia

A fügéket felnégyelem és az aszúban lefedve puhára párolom. A zúzott fokhagymát és 1kk sót elkeverek a tejszínben. A libamájat egy passzentos dobozba teszem, ráöntöm a pácot, a dobozt lezárom, és pár napra hűtőbe teszem. A sütés napján a libazsírt közepes lángon felforrósítom, belemerítem a libamájat, a tejszínes pácot is elkeverem a zsírban, és a libamáj mindkét oldalát 5-7 percig sütöm. Amikor a máj megsült (vigyázni kell, hogy nehogy túlsüssük, mert megkeményedik), a vajjal, 1kk sóval illetve a sütőzsírból 2-3 kanállal egy botmixer segítségével lepürésítem, majd belekeverem az egész hámozott pisztáciákat.

A megpuhult fügéket robotgépben pépesítem a párolólevükkel. A pép felét egy csatosüveg aljában elterítem, a pisztáciás májat rákanalazom az üveget félig megtöltve, majd egy újabb fügeréteg következik és egy újabb adag májpástétom, amit végül tört pisztáciával díszítek. Az üveget hűtőbe teszem pár órára, legalább annyi időre, hogy a pástétom kellően megdermedjen. (Amit én elfelejtettem: kevés zsírt csorgatok a pástétom tetejére - szépen fog mutatni az aranysárga dermedt zsír a pástátom tetején.) Pirítóssal kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7418090390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása