SPOOON 1-2-3

Az én oldalasom

2014. március 29. - Bezzegh Éva

Anyukám fokhagymás oldalasa 40 évig uralta nálam a trónt... Meg a Dérynéé. Egy alkalmi otthoni fiú névnapozás a távollétemben, amire persze én készítettem a vendégvárókat, egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között nem el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg az alábbi sült, amit ezúttal már tudatosan készítettem el az előzőek nyomán, hogy én is meg tudjam kóstolni. T.i. a színházból hazatérve a fiúbuli közepébe csöppenvén az enyhén előrehaladott állapotban lévő srácok azzal fogadtak: "Minen naonfiom volt, dea zoldalaaaaas... nnnna... az messsssze vittea... vittea... a príííímet. Nnna!" 

LASSAN SÜLT OMLÓS ÁZSIAI OLDALAS

hozzávalók

2 nagy szép, húsos, egész oldalas

1dl olívaolaj

2ek

2ek szezámolaj

2ek rizsecet

2ek szójaszósz

2ek frissen porított egész koriandermag

2cm friss gyömbér

Az oldalasokat egy jól záródó műanyagdobozba behajtom az oldalukra állítva. A pác hozzávaóit egy erre alkalmas zárható pohárban összerázom, és az oldalasokra öntöm. Rájuk zárom a doboz fedelét, az oldalasokat a páccal szintén alaposan összerázom, és hűtőbe teszem legalább 2 napra, alkalmantént alaposan megsékelve a doboz tartalmát. 

A sütés napján az oldalasokat egy tepsire teszem egymás mellé, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 20 percre. A 20 perc elteltével a hőt visszaveszem 140 fokra, és a húst további 2 és fél órán át sütöm félóránként locsolgatva a kisült pecsenyelével. Végül újra felemelem a sütő hőmérsékletét 200 fokra, amin egy utolsó 10 percig pirítom a húsokat. Szeletelés előtt hagyom kb. negyedórát pihenni, majd bármilyen kívánt körettel kínálom. Ha forrón, isteni hozzá a vele sült gyökérzöldség, a kapros tökfőzelék, stb. Én kápiapaprikás gyömbéres csicsókapürével tálaltam (ld. következő poszt) a csontok között elvágott "nyeles" húsokkal a tányéron. Ha pedig hidegen, akkor zöld- vagy zöldségsalátára, például nyers kapros-olajas töksalátára tépkedem az omlós húst.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8918090378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása