Nos, a grillezett csirkemell kapcsán az, hogy omlós, számomra egy rég elveszett jelentés volt - hogy az Oscar-díjas film címét idézzem -, egy paradoxon. Egy száraz húsféle, mint omlós falat! Pfff. Volt, hogy sikerült ilyen-olyan páccal olyan szinten megbontani a hús textúráját, hogy élvezhető legyen a grillrácsról lekerülő eredmény, de alapvetően nem találtam még meg az isteni elixírt. Mostanáig.
ÁZSIAI CSIRKESALÁTA
hozzávalók
a csirkéhez
1 tálca tanyasi csirkemell
1ek só
1dl kókusztej
1cm friss gyömbér
1ek halszósz
1/2 lime leve
a salátához
1 avokádó
1 csokor korianderzöld
1 csokor medvehagyma
1/2 lime leve
2cm friss gyömbér
2ek halszósz
1/2dl olívaolaj
2 marék zöldsaláta
2ek kókuszchips
2ek pirított kesudió
A csirkét a kókusztej, reszelt gyömbér, só, lime-lé és halszósz keverékébe bepácolom legalább egy napra.
A saláta elkészítésekor a zöld leveleket megmosom, megszárítom, a tányérokra halmozom. A csirkét egy szárazon maximumra hevített vasserpenyő rácsaira teszem sülni. Az avokádót meghámozom, kimagozom, és kis kockákra vágom, gyorsan beleforgatom a lime kifacsart levébe, mielőtt még megbarnulna. A csirkemelleket 2-3 perc sütés után, amikor szép szafots, barna a sülő felük, megfordítom. A zöldfűszereket felaprítom, és az olajjal valamint a halszósszal és a reszelt gyömbérrel együtt az avokádóhoz forgatom.
Aminit a csikre elkészült, leveszem a tűzről, és hagyom egy percet pihenni. Addig a fűszeres avokádókockákat elosztom a salátákon, majd a csíkokra szelem a csirkét, az avokádóra halmozom, végül a salátát meghintem a kókuszchipsszel és a durvára vágott pirított kesudióval.
No comment.
Éva