SPOOON 1-2-3

Elveszett jelentés

2014. március 10. - Bezzegh Éva

Nos, a grillezett csirkemell kapcsán az, hogy omlós, számomra egy rég elveszett jelentés volt - hogy az Oscar-díjas film címét idézzem -, egy paradoxon. Egy száraz húsféle, mint omlós falat! Pfff. Volt, hogy sikerült ilyen-olyan páccal olyan szinten megbontani a hús textúráját, hogy élvezhető legyen a grillrácsról lekerülő eredmény, de alapvetően nem találtam még meg az isteni elixírt. Mostanáig.

ÁZSIAI CSIRKESALÁTA

hozzávalók

a csirkéhez

1 tálca tanyasi csirkemell

1ek

1dl kókusztej

1cm friss gyömbér

1ek halszósz

1/2 lime leve

a salátához

1 avokádó

1 csokor korianderzöld

1 csokor medvehagyma

1/2 lime leve

2cm friss gyömbér

2ek halszósz

1/2dl olívaolaj

2 marék zöldsaláta

2ek kókuszchips

2ek pirított kesudió

A csirkét a kókusztej, reszelt gyömbér, só, lime-lé és halszósz keverékébe bepácolom legalább egy napra.

A saláta elkészítésekor a zöld leveleket megmosom, megszárítom, a tányérokra halmozom. A csirkét egy szárazon maximumra hevített vasserpenyő rácsaira teszem sülni. Az avokádót meghámozom, kimagozom, és kis kockákra vágom, gyorsan beleforgatom a lime kifacsart levébe, mielőtt még megbarnulna. A csirkemelleket 2-3 perc sütés után, amikor szép szafots, barna a sülő felük, megfordítom. A zöldfűszereket felaprítom, és az olajjal valamint a halszósszal és a reszelt gyömbérrel együtt az avokádóhoz forgatom.

Aminit a csikre elkészült, leveszem a tűzről, és hagyom egy percet pihenni. Addig a fűszeres avokádókockákat elosztom a salátákon, majd a csíkokra szelem a csirkét, az avokádóra halmozom, végül a salátát meghintem a kókuszchipsszel és a durvára vágott pirított kesudióval.

No comment.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6918090376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása