SPOOON 1-2-3

Görög körök

2014. február 17. - Bezzegh Éva

A mediterrán konyhák mindegyike nagyon közel áll a szívemhez, legyen az török, görög, arab, olasz, szerb... és persze sok is bennünk a közös vonás. Mind telis tele van zöldséggel, gyümölccsel, grill húsokkal, halakkal, emellett egyszerűek mind összetételükben, mind elkészítési módjukban. 

Legutóbb a görög ízek megidézésére vállalkoztam, mikor darált bárányból csináltam vaslapon sütött burgert, amit salátával és a lenti sült kápia tzatzikivel tálaltam. A gabonaevők nyugodtan pitába is pakolhatják, nekem anélkül is tökéletes volt.

MENTÁS SÜLT KÁPIA TZATZIKI

hozzávalók

2 kápia paprika

2dl natúr joghurt (lehetőség szerint a magasabb zsírtartalmú görög)

1kk

2 gerezd fokhagyma

1ek citromlé

1ek narancslé

1ek reszelt narancshéj

1ek friss menta

A kápiákat 220 fokra előmelegített sütőbe teszem 15-20 percre. Amikor a héjuk kicsit megfeketedett, kiveszem őket a sütőből, és egy műanyag zacskóba zárva pihentetem a paprikákat, hogy majd könnyen meg tudjam hámozni őket.

Idő közben a joghurtot elkeverem a zúzott fokhagymával, a sóval, a citrom és a narancs levével, utóbbi reszelt héjával, valamint a felaprított mentával.

Ha a paprikák annyira már kihűltek, hogy tudok velük dolgozni, meghámozom és kicsumázom mindkettőt, az így kapott paprikahúst pedig nagyon vékonyan felcsíkozom, majd a fűszeres joghurthoz keverem.

A bárányburger mellé tökéletesen passzolt, de más grillhúsokhoz is melegen... vagyis hidegen ajánlom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6318090348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása