SPOOON 1-2-3

Húszperces

2014. február 11. - Bezzegh Éva

A látványos eredmény nem mindig feltételez órákon át tartó konyhai molyolást. Ahogy azt már többször mondtam: jó logisztikával, friss, jó minőségű alapanyagokkal ripsz-ropsz varázsolhatunk olyan színekek, ízeket, illatokat, formákat, amitől elalél a környezetünk.

EGYBEN SÜLT ROZÉ SZŰZ PÓRÉHAGYMÁS KELBIMBÓ- ÉS LILAKRUMPLIPÜRÉVEL

hozzávalók

a szűzhöz

2 egész sertésszűz

1ek

1ek balzsamecet

3ek olívaolaj

1kk mustár

frissen őrölt bors

a kelbimbópüréhez

1/2kg kelbimbó

1 póréhagyma

1 gerezd fokhagyma

1kk

frissen őrölt bors

5dkg parmezán

1kk mustár

3dkg vaj

1/4 citrom leve és héja

a krumplipüréhez (a család nem paleós tagjainak)

1/2kg lilakrumpli

3dkg vaj

1dl (zab)tej

1/4 citrom leve és héja

1kk

díszítéshez tökmagolaj, csírák és salátalevelek

A vasserpenyőt felforrósítom, egy párolóedény aljába vizet öntök.

A szűznek elkészítem a páclevét, amihez elvegyítem az olajat az ecettel, mustárral, sóval, borssal. Beleforgatom a húsokat, és hagyom állni pár percet.

A kelbimbókat és a póréhagymát szükség szerint megtisztítom, a párolórács egyik felére teszem, a másik felére a meghámozott, feldarabolt krumplit, és fedő alatt pár perc alatt mindent puhára párolok. Közben a húsokat a forró serpenyőbe teszem, és minden oldalukat 2-3 perc alatt megkérgesítem.

Amikor a hús elkészült, egyenként alufóliába csomagolom, és leteszem pihenni a pultra, amíg a köretet összeállítom. A zöldségeket külön tálba teszem: a kelbimbót a póréhagymával és 1-1.15dl párolóvízzel, valamint a megpucolt fokhagymagerezddel, a reszelet parmezánnal, sóval, vajjal, mustárral, citromlével és citromhéjjal egy botmixer segítségével krémesre pürésítem, a krumplit pedig egy másik tálban pürésítem zabtejjel, citromlével, a citrom héjával, a vajjal, sóval és borssal.

Tálaláskor a tányérokra húzok egy-egy csíkot a tökmagolajból, két evőkanál segítségével "nudlikat" formázok a pürékből, amit az olajcsík két végére teszek, a 3-4cm vastagra szelt szűzből egy-egy darabot teszek középre, végül a tányért megdíszítem a csírákkal és a salátalevelekkel.

Ajánlom akár ünnepi alkalomra is.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3918090330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása