SPOOON 1-2-3

Magkeksz

2014. február 06. - Bezzegh Éva

A nassolás alattomos, mert rengeteg felesleges kalóriát lehet ezen a módon bevinni. Nem is veszed észre, és 500-1000 kcal leszaladt chips vagy ropi formájában. Persze nehéz megállni, tudom. Érdemes olajos magvakhoz nyúlni, mert ugyan azok is bőven tartalmaznak energiát, de sokkal kisebb mennyiség eltelít, ráadásul tele vannak ásványi anyagokkal, jótékony zsírsavakkal, fehérjével. Elő a dióval, mogyoróval, mandulával. Kekszet is lehet belőlük sütni.

KEKSZ MAGLISZTBŐL

kell hozzá

30 dkg magliszt (én diót használtam, de mandula, vagy makadámdióliszt is jó, illetve ezek keveréke)

20 dkg hideg vaj (vagy kókuszzsír, így paleo)

10 dkg nyírfaporcukor

Az összes hozzávalóból a robotgép kései gyúrható masszát készítenek. Sodorj rudakat, majd tedd azokat a (mély)hűtőbe - így könnyebb lesz szeletelni, valamint omlósabb is lesz a keksz. Ha keményre hűltek a rudak, vágd 1 cm vastag korongokra, ezeket sütőpapírra rendezve süsd 170 °C-on 10 percig. Hagyd teljesen kihűlni, dobozban sokáig eláll.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2118090328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása