Akarva akaratlanul a fenti márkanév alatt alkotó két ausztrál hölgy nyomdokaiba lépek mostanában a villámmegoldásokkal, amit a körülményeink nyomására kipréselek magamból. Ilyen ez a lenti recept, ami - ahogy a cím is mutatja - négy összetevőből áll, és megintcsak lehet előételnek vagy csupán amuse bouche-nak, reggelinek, de akár salátaként könnyű főételnek is fogyasztani.
TONHALAS LILAHAGYMÁS DOLMADES PÁSTÉTOM
hozzávalók
1 doboz adalékmentes dolmades (fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél) - a Spar nemzetközi polcain újdonság
1 doboz olajos tonhalkonzerv
1 fej lilahagyma
1/2 citrom leve és hája
A dolmadest keverőtálba teszem a leve felével, összevágom. A halat az olaja felével együtt az összevágott dolmadeshez adom a felaprított lilahagymával együtt, meglocsolom a citrom levével, és belereszelem a citrom héját. Az egészet alaposan elkeverem, és kis kanalakon kínálom akár pirítóssal, salátával vagy magában.
Éva