SPOOON 1-2-3

Furfangos fúzió

2013. november 25. - Bezzegh Éva

A fúziós konyháról korábban írtunk már. Legjellemzőbb vonása, hogy a nyugati konyhát elegyíti a keleti/távol-keleti konyhával, hogy izgalmas, új ízek, textúrák, megoldások jöhessenek létre tovább színezve a világ amúgy sem szürke kulináris palettáját. Néha azonban a fúzió pont a praktikumot szolgálja, így esett, hogy a napokban ravioli tészta gyártása helyett időspórolás céljából egy zacskó wonton tésztát állítottam a vacsoraügy szolgálatába, hogy így majdnem friss tésztaélménnyel ajándékozzam meg a családot.

KARFIOLOS-JUHTÚRÓS WONTON RAVIOLI SZERECSENDIÓVAJJAL ÉS PIRÍTOTT DIÓS PARMEZÁNNAL

hozzávalók

a töltött tésztához

1 zacskó fagyasztott wonton tészta (friss lasagnelapokkal helyettesíthető, azokat viszont méretre kell darabolni)

600g karfiol

200g juhtúró

10dkg frissen reszelt parmezán sajt

3 gerezd fokhagyma

2 tojás + 1 tojás fehérje

1tk

frissen őrölt bors

a mártáshoz

100g vaj

1/2 frissen reszelt szerecsendió

csipet

a befejezéshez

2 marék dió

10dkg reszelt parmezán sajt

A karfiolt megmosom, rózsáira szedem, és egy párolóedényben sós gőzben fedő alatt puhára párolom. Egy másik nagy edényben felteszek vizet forrni.

A juhtúrót az egyik 10dkg reszelt parmezánnal, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval és borssal elkeverem, majd a megpuhult és alaposan összetört karfiollal jól eldolgozom.

A tésztalapok felét egy nyújtódeszkán elrendezem, mindegyik közepébe teszek egy teáskanálnyi karfiolos tölteléket, a tészták szélét megkenem tojásfehérjével, majd mindegyiket egyenként beborítom a tésztalapok másik felével úgy, hogy a töltelék mellett minél kevesebb levegő maradjon a párnácskákban, amiknek aztán a széleit alaposan összenyomkodom.

Egyszerre annyi raviolit teszek a sós vízbe, hogy ne tapadjanak össze (nekem 4db fért el). Adagonként kb. 3 percig főzöm őket. Közben a vajat felmelegítem, belereszelem a szerecsendiót, hozzáadom a csipet sót, és elkeverem. A diót egy száraz serpenyőben lepirítom, és a maradék parmezánnal egy robotgépben ledarálom. 

Amint a tészták kifőttek, lecsöpögtetem őket, és adagonként tálalom kevés szerecsendiós vajjal megöntözve valamint a pirított diós parmezánnal megszórva.

Kevés rukolával mennyei fogás.

Szép hetet!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9718090248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása