SPOOON 1-2-3

Őrület a köbön

2013. november 21. - Bezzegh Éva

Szerelmes lettem. Lázban égek. Már egy ideje becserkészett magának, hű is voltam hozzá, de ezúttal megadta a kegyelemdöfést: térdre rogytam. Ilyen övön alulit egy szépszerető embernek, minthogy komplett Alessi tányér- és evőeszközkészletet lehet kvázi "kapni" a hűségemért cserébe! Megadtam magam. Párás szemmel símogattam a szebbnél szebb tányérokat rejtő szebbnél szebb dobozokat a polcok előtt állva: "Enyém leszel!... Te is az enyém leszel! ...Meg Te is!" Megvan az első pár darab (a lenti fotó már abban készült), és rég nem látott lelkesedéssel vetettem bele újra magam a főzésbe! Hogy mit nem tesz az emberrel egy kis esztétikai élmény! Mostantól naponta élem át. Márciusig megszerzem mind! Megújul a tálalószekrényünk! Jipppííííí!!! ...Meg a blog is! Mindenki jól jár.

KECSKESAJTOS GRILLEZETT KÖRTE PEKÁNDIÓVAL ÉS JUHARSZIRUPPAL

hozzávalók

8db körte

1 gerezd citrom

20dkg krémes kecskesajt

1ek kakukkfű (lehetőleg friss, de a szárított is jó)

10dkg reszelhető, keményebb kecskesajt

4+4ek dióolaj (olívaolajra cserélhető)

10dkg pekándió (hagyományos dióval is helyettesíthető)

4ek juharszirup

frissen őrölt bors

A sütőt beállítom grill üzemmódra. A körtéket megmosom, félbe vágom, kicsumázom, és a felületeiket a citrom levével megkenem, hogy ne barnuljanak meg. A krémes kecskesajtot a kakuffűvel elkeverem. A keményebb kecskesajtot lereszelem, azt is hozzádolgozom a masszához, majd teáskanálnyi adagokat halmozok a körték kivájt belsejébe. A megtöltött körtéket egy tepsiben elrendezem, meglocsolom a dióolaj felével, és beteszem 10-15 percre, hogy a körte átmelegedjen, a sajt pedig kissé megolvadjon, megpiruljon. Ha kész, tányérokra teszem, a maradék dióolajjal és a juharzsiruppal megöntözöm, végül frissen őrölt borssal és durvára vágott kesudióval hintem meg. Forrón kínálom előételként akár rukolával körítve, desszertként vaníliafagyi kíséretében.

Lehet az őszt nem szeretni?

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1718090246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása