SPOOON 1-2-3

Szólóban

2013. július 10. - Bezzegh Éva

Amikor a gyerekek a nagyszülőknél (a pár is), akkor sem kell édes magányunkban megfeledkezni magunkról, és kekszet rágogatni egy kávé mellett. Ér az ízlelőbimból kényeztetése szólóban is (vagy barátnővel), pláne, ha egy jó bor, netán fröccs is adódik hozzá kísérőnek.

LIME-OS KAPROS VAJTÖKSALÁTA TONHALLAL, TOJÁSSAL, KAPRI- ÉS OLÍVABOGYÓVAL

hozzávalók (2 főre)

1 kisebb vajtök

1kk

1 csokor friss kapor

1 lime leve

2ek tökmagolaj (olívaolajjal kiváltható)

1 tonhalkonzerv

2 tojás

1ek kapribogyó (elhagyható)

1ek fekete olívabogyó (elhagyható - nekem most csak zöld volt itthon, de sztem feketével szebb)

A tojásnak felteszek vizet forrni. A tököt meghámozom, egy nagylyukú reszelőn lereszelem, a sóval egy keverőtálban jól összeforgatom, és hagyom állni egy picit, hogy a felesleges nedvességet kiengedje, és kicsit meg is puhuljon. Amikor a víz forr, a tojásokat 3.5 percre beleteszem, hogy épp lágyra készüljenek kel. Amíg a tök sózódik és a tojások főnek, felaprítom a kaprot, illetve együtt a kapri- és az olívabogyót, félreteszem őket. A tököt átöblítem, jól kinyomkodom, és visszateszem a tálba. Összeforgatom az olajjal, az aprított kaporral és a lime levével. Egy tálaló gyűrű vagy egyéb eszköz segítségével a tányérokra halmozom a töksalátát, elosztom rajtuk a lecsöpögtetett tonhalat, a meghámozott langyos tojást megvágva a tonhalkupacok tetejére teszem, és az egészet megszórom az felkockázott kapri- és olajbogyóval. Ha maradt még olaj és kapor, utóbbit nagyon apróra vágva belekeverhetem az olajba, és körbeöntözhetem vele a salátát. Egyébként a tonhal és a tojás nélkül köretnek is kiváló önmagában a töksaláta például sült oldalas vagy grillezett hal mellé. ...Hol a borom?

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5318090214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása