SPOOON 1-2-3

Desszerthiány

2013. július 05. - Bezzegh Éva

Mostanában elmaradnak a desszertek a főző repertoáromból. Valahogy alábbhagyott a késztetés. Na, nem mintha a kereslet nem lenne rá meg itthon! Mondjuk amennyi szart az iskolatársak behordtak a felelőségteljesnek nem mondható szülik jóvoltából az év során Dörmi, Sport szelet, Jóreggelt keksz, kakaóscsiga, nutelláskenyér és társaik formájában uzsonnára (és ezt persze lejmolgatják is egymástól a kölykök, az enyém sem kivétel), kétség nem fér hozzá, hogy a gyerekemnek a finomított cukorbevitele így is meghaladta az elfogadható szintet. 

Mostanában ezért nálunk csak házi jégkrémek vannak készleten gyümölcs-méz-joghurt, kókusztej-méz-gyümölcs, banán-csoki-mogyoró formában pürésítve, fagyasztva. Azért egy-egy reggel becsúszik a sós reggelik vagy a müzlik mellé a palacsinta. Most egy duplamálnás: egy palacsinta málna supreme.

MÁLNÁS MINI ZABPALACSINTA MÉZES "MÁLNALEKVÁRRAL"

 

hozzávalók

palacsintához

1 banán

2 tojás

15dkg zabliszt

1.5dl zabtej

30dkg málna

1/2dl olívaolaj plusz kevés a sütéshez

feltéthez

20dkg málna

2-3ek méz

A palacsinta hozzávalóit (ebbe beletartozik a málna fele) csomómentesen elkeverem, és hagyom állni egy pár percet (sűrű, majdhogynem galuskaalap sűrűségű, de még folyni képes masszát kell, hogy kapjak). Közben a maradék málnát a mézzel összetöröm, elkeverem.

Egy serpenyőt közepes lángra hevítek, az első adag alá olajat öntök, és evőkanalanként kiadagolom a serpenyőbe a palacsintatésztát (szükség szerint kör alakúra egyengetem, de nam vékonyítom el nagyon). Az én serpenyőmben egyszerre négy minipalacsinta fér el. Amikor már kezd buborékosodni a palacsinták felszíne, és kicsit meg is köt, akkor megfordítom őket, és megsütöm a másik oldalukat is. 

Rögtön, ahogy egy adag elkészült, tányérra tornyozom őket, minden rétegre egy-egy evőkanál málnaszószt halmozva. Így járok el, amíg kisütöm mindet. Ebből a mennyiségből négy adag készül. Csodálatos egy reggli vagy menü végi desszert akár hidegen, akár melegen. Néhány kompromisszumos hozzávalóval még paeolitnak is nevezhető.

Szép hétvégét!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6618090208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

murdarat 2013.07.10. 12:26:32

"a palacsinta hozzávalóit csomómentesen elkeverem" részbe beletartozik a málna beleturmixolása is? Én mindenesetre így csináltam vasárnap délelőtt 11-kor reggelinek, és nagyon finom volt.
..csak azért érdekelne. :)(bár amúgy én tk búzalisztből meg tehéntejből csináltam, mert az volt otthon, de az már az én "problémám" :) )

Spooon 1...2...3! 2013.07.11. 14:34:59

Igen, a málna felét beledolgoztam a tésztába, de a szövegben ez nem volt egyértelmű, úgyhogy köszönöm az észrevételt, javítottam. Örülök, hogy ízlett! További szép nyarat, kellemes konyhai időtöltést kívánok!
süti beállítások módosítása