SPOOON 1-2-3

Rick megmondta

2013. május 27. - Bezzegh Éva

Három hónapja Németországban jártunk, barátokat látogattunk meg Stuttgartban. Előtte egy kedves invitálásnak eleget téve megálltunk egy majd visszafelé még egy éjszakára Münchenben egy - talán mostmár mondhatom így - baráti házaspárnál. A velük eltöltött rövid, ám annál velősebb néhány óra meghatározó élménye az 1942-es örökzöld Casablanca c. film elhíresült mondatát juttatta eszünkbe: "I hope, this is the beginning of a beautiful friendship." Ezzel együtt Nóra reggeli tippjét köszönettel és mély tisztelettel be is emeltük a standard repertoárba. Nem mellesleg boldog szülinapot kívánunk neki innen is!

NÓRA REGGELIJE (kicsit megturbózva)

hozzávalók

1 banán

1 marék dió 

1 marék hengerelt zabpehely

1/2dl natúr joghurt

1tk méz

fahéj

1tk szárított kókuszpehely

1/2 gránátalma

kevés jó minőségű (leglább 70% kakaótartalmú) csokoládéforgács

A banánt egy tál/pohár aljába karikázom, rászórom a zabpelyhet, a joghurtban elkeverem a mézet, meglocsolom vele a zabos banánt. A diót durvára darabolom, elkeverem a kókuszpehellyel, a keveréket elosztom a joghurt tetején. A gránátalma magjait ráütögetem a tál tetejére, reszelek rá a csokiból, és minden további időhúzás nélkül kínálom is. 

Eperszezon van, így azzal is érdemes kipróbálni.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9418090112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása