SPOOON 1-2-3

Máshogy jó

2013. április 27. - Bezzegh Éva

A balatonszemesi Kistücsök nálunk még mindig toplistás, az egyre csak nyíló, jobbnál jobb új helyek ellenére is. A magasra tett, mégis minden esetben megugrott mérce, a példás vendégszeretet, a kellemes helyszín mind hozzájárul ahhoz, hogy állandó kedvencünk legyen.

Az épp aktuális étlapot még nem láttam, de a közelmúltban rendszeresen felbukkant az előételek között a sültpaprika-krémleves. Ízében egyszerre hordozott egy kis töltött paprikát és egy kanálnyi Balkánt. Ezt próbáltam meg reprodukálni. Nem sikerült, egész más lett, de nagyon jó.

SÜLTPAPRIKA-KRÉMLEVES

kell hozzá

3-4 kápia paprika

2-3 friss paradicsom, vagy egy konzerv darabolt paradicsom

egy kis fej vöröshagyma

egy gerezd fokhagyma

fél-egy liter alaplé (jó bio kockából is)

néhány kanál natúr joghurt vagy tejszín

A kápiákat süsd szenesre a sütőben vagy grillen. Hagyd hűlni, majd hámozd-magozd ki őket. Ha friss paradicsomot használsz, hámozd és magozd ki azokat is (forró vízbe mártva könnyen lejön a héjuk). Az alaplében tedd fel főni a felkockázott hagymát és a fokhagymát, főzd 10 percig, majd add hozzá a paradicsom- és kápiahúst. Egy perc főzés után pürésítsd turmix vagy botmixer segítségével.

A kitálalt levesre csorgass egy-egy evőkanál joghurtot, de egy kis sóval habbá vert tejszíngömböt is kanalazhatsz rá.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3718090148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása