SPOOON 1-2-3

Jeges élvezet

2013. április 22. - Bezzegh Éva

Nem emlékszem olyan áprilisra a közel negyven évemből, amikor ilyen tartósan ilyen meleg lett volna. A hosszú tél után mind mi, mind a D-vitamintól megfogyatkozott szervezetünk azon igényét, hogy töltődjön a napon. Önfeledten sütkérezünk, ha tahetjük, és közben nyúlunk a hűs dolgok után. Pedig azt mondják, a melegben a testünk hőkiegyenlítését legjobban forró folyadékkal, mint teákkal, levesekkel tudjuk megoldani, és a jeges dolgok kimondottan nem tesznek jót a belső egyensúlyunknak. De ha egyszer olyan jólesik!

MENTÁS SÓSKAGAZPACHO

hozzávalók

250g friss sóska

1 kígyóuborka

5 szál újhagyma

5 gerezd fokhagyma

2 szárzeller

1 alma

2.5dl hideg víz

1tk

1kk őrölt kömény

1/2dl extra szűz olívaolaj

1tk méz/nyírfacukor

1 csokor friss menta

1 marék jég

tálaláshoz extra olívaolaj és frissen őrölt bors, esetleg zellerszár

Ennek a fogásnak az elkészítéséhez nincs más teendőnk, minthogy minden hozzávalót, amit szükséges, megtisztítunk, feldarabolunk, és egy turmixgépben alaposan összepürésítünk. Előkészületekkel együtt 5 perc az egész. Tálalhatjuk is kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal megdíszítve. Célszerű azonnal fogyasztani, mert minél tovább áll a hűtőben, annál kevesebb vitamin marad benne. Márpedig ilyenkor, tél végén, tavasszal a vitaminfeltöltésre nagy szükségünk van... ahogy a bikiniszezon elején a kis kalóriatartalmú ételekre. Ez a leves több légy egy csapásra.

Szép hétvégét!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5418090156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása