SPOOON 1-2-3

Hirtelen felindulásból

2013. április 21. - Bezzegh Éva

Amit találtam itthon a hétvégére megüresedett, és biopiaclátogatás elmaradása okán feltöltetlenül maradt hűtőben, mélyhűtőben és környékén az többek között egy tálca pármai sonka, néhány szelet tilápiafilé, egy újonnan felfedezett édes paprikachips és az előző napról megmaradt kuszkusz. Készült is belőle hirtelen felindulásból egy gyors, rögtönzött ebéd, aminek a neve ugyan hosszú, de mire végigmondod, majdhogynem végig is csinálod. :)

PÁRMAI SONKÁBA GÖNGYÖLT LESTYÁNNAL FŰSZEREZETT FOKHAGYMÁS TILÁPIA CITROMOS PIRÍTOTT KUSZKUSZTALLÉROKKAL ÉS PAPRIKACHIPSSZEL

hozzávalók

4 szelet tilápiafilé

8 gerezd fokhagyma

1ek

1ek szárított lestyán (vagy bármilyen zöldfűszer - a lestyán jól megy a grillekhez, sültekhez)

4 szelet pármai sonka

8ek főtt kuszkusz (kb 4-5ek-nyi kuszkuszt annyi sós forrásban lévő vízzel öntök fel, hogy egy ujjnyire ellepje, és lefedem - 2 perc alatt megszívja magát), vagy kukoricapolenta (ezt fel kell főzni)

4-4ek olívaolaj

1 zacskó édes paprikachips (Spar zöldséges hűtőpult)

frissen őrölt bors

1 citrom leve és héja

díszítésnek tökmagolaj

A serpenyőt az egyik 4ek olajjal felforrósítom. Amíg melegszik, a kuszkuszbba belereszelem a citrom héját, és egy tálalóhenger segítségével korongokat formázok belőle, aminek mindkét oldalát megpirítom. Közben a halakat megmosom, megtörölgetem, besózom, befűszerezem a lestyánnal. A fokhagymagerezdeket megpucolom, felszeletelem, és a halak mindkét oldalán elosztom őket, de csak a sonkaköntös majdani takarásának a vonalába, hogy ne égjenek meg a sütéskor. A sonkaszeletekkel a halakat középen keresztben áttekerem, hogy fedjem a fokhagymaszeleteket. A kuszkusztallérokat kiemelem a serpenyőből, elosztom a tányérokon. A helyükre önötm a maradék olajat, és mikor már forró, beleteszem az előkészített halszeleteket. Mindkét oldalukat pirosra sütöm - legalábbis ami a sonkát illeti, a hal elég, ha átsül, nem kell, hogy megpiruljon: ez kb. 2-3 perc oldalanként. Ez idő alatt a kitáltalt kuszkusztallérokra citromlevet csorgatok, megszórom őket a paprikachipsszel, körbelocsolom a tökmagolajjal, és borsot tekerek rá. Végül mikor a hal elkészült, a köret mellé teszem. Üdítő, friss íz, könnyed állag - a roppanós paprika a puha hallal, a citrom könnyed, friss íze a sült fokhagyma lágy édességével... remekre sikeredett.

Jó étvágyat!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5718090136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása