SPOOON 1-2-3

Tovább a halakkal

2013. március 08. - Bezzegh Éva

Messzire jutottam a "nemszeretem-a-halat"-tól. Már kedvenceim is vannak: kardhal, ördöghal, fogas. A friss halat grillezem vagy gőzölöm, tapasztalatom szerint így hozza a legjobb formáját. Ezúttal a vajhallal tettem próbát, óvatos thai fűszerezéssel.

GRILLEZETT VAJHAL

kell hozzá

fejenként egy 15 dkg-os szelet vajhal

néhány evőkanál halszósz

egy friss chili

egy szál thai citromfű

egy lime leve

fejenként 10 dkg jázminrizs

egy kis doboz kókusztej

Készíts marinádot a halszószból, a lime levéből, a vékonyra karikázott citromfűből, és a kimagozott-felszeletelt chiliből - hagyd állni a halszeleteket ebben a lében legalább egy fél órát.

Forró grillserpenyőben süsd a hal minden oldalát 2-2 percig, só és zsiradék nem szükséges.

A kókuszos jázminrizs pedig így készül: 20 dkg rizst fél liternyi kókusztej és víz (fele-fele arányban) keverékével és egy késhegynyi sóval főzd nagy lángon, amíg a folyadék szinte egészen elfő; ekkor húzd le a tűzről és fedő alatt hagyd duzzadni 20 percet. Lime-lével is megöntözheted, úgy különösen frissítő lesz.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4418090084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása