SPOOON 1-2-3

Gyorsan mást

2013. március 05. - Bezzegh Éva

Nálam a konyhában a mindenkori vezérelv - persze az egészséges, ínyenc és gyors szempontok mellett -, hogy lehetőleg mindig más kerüljön az asztalra, hogy kétszer ugyanúgy ne készüljön semmi. Ezért improvizálok többnyire, mert akkor sosem lesz ugyanaz. Innen ez a mai reggeli elgondolás is, amit a tegnap 16 hónapossal fogyasztottunk el felváltott villával.

GUACAMOLE OMLETT

hozzávalók

2ek olívaolaj

1 tortillalap (elhagyható)

1 értett avocado

3 tojás

2-3 koktélparadicsom vagy 1 normál

1 szál újhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 marék korianderzöld

10dkg reszelt cheddar sajt

, frissen őrölt bors

igény szerint 1 chili

tálaláshoz joghurt/tejföl, extre reszelt sajt, pradicsom-/paprikakockák, esetleg salátalevelek, korianderzöld, aki pedig nagyon cifrázná, az főtt kukoricát és extra avokádószeleteket is adhat hozzá

Egy serpenyőben olajat hevítek. Ha használok, akkor beledobom a tortillát pirulni. (Én most nyári alapozáson vagyok, ezért kihagytam.) Közben az avokádót meghámozom, kiveszem a magját, és alaposan összetöröm. Sózom, borsozom, hozzáadom a tojást, amit az avokádópürével együtt verek föl. Aprítom az újhagymát és a paradicsomot, igény szerint a chilit valamint a koriancerzöldet, majd mindent hozzáadok a tojásalaphoz. Belereszelem végül a fokhagymát és a sajtot, elkeverem, és a forró serpenyőbe borítom a masszát, amiből előzetesen kivettem a mindkét oldalán megpirított tortillát, elterítem benne, és közepes lángon addig sütöm, amíg a széleitől befelé is elkezd megkötni, de még a közepe folyik. Ekkor megfordítom, és nagy lángon a másik oldalára is rásütök - így épp, hogy megsül, de még puha, szivacsos marad, nem lesz száraz. Ez utóbbival felfordítva tálalom - hagyományos étrendűek toríllára téve, paleósok anélkül. Innen van út extra szelet avokádóval és/vagy főtt kukoricával operálni, azt tejföllel/joghurttal meglocsolni, extra sajtot ráreszelni, paradicsom/paprikakockákkal és korianderzölddel megdekorálni, salátával köríteni attól függően, hogy az étrendünkbe mi fér bele.

Munkahelyi/iskolai uzsonnának/ebédnek vagy egy hétvégi kiránduláshoz/piknikre tortillába tekerve elcsomagolható, teljesértékű fimonság.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7318090076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása