SPOOON 1-2-3

Sajtkréker

2012. december 26. - Bezzegh Éva

Az alábbi keksz is azon az estén készült, mikor Detti barátnőnk sikeresen abszolvált szakácsvizsgáját ünnepeltük. Én nem tudtam abbahagyni.

SAJTOS KEKSZ

kell hozzá

10 dkg vaj

10 dkg kemény sajt (parmezán, grana, pecorino)

18 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)

3 dkg aprított dióbél

A hozzávalókból gyúrj homogén tésztát, majd sodord rúddá. Pihentesd a hűtőben, míg szilárdra fagy. 180 °C-osra melegítsd a sütőt, a rudat vágd ujjnyi vastag korongokra, majd süsd aranyszínűre őket. Vedd figyelembe, hogy kissé szétterülnek a sütés során.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3318090030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása