Kard ki kard! Ha valaki (azt hiszi, hogy) nem szereti a halat, itt a tökéletes első lépés: a kardhal. Vörös, tömör hús, semmi tolakodó halíz, mégis nagyon zamatos. Szálka sincs benne. Még melegen, azonnal el kell fogyasztani, mert ahogy hűl, gyorsan kiszárad és rengeteget veszít az értékéből. A legjobb grillezve vagy vaslapon elkészítve.
Egyetlen szépséghibája van a dolognak: állítólag sok delfin esik áldozatul (a hasonló méret és közös élőhely miatt) a halászatnak. Ha valaki jobban képben van, érdekelnének a tények.
GRILLEZETT KARDHALSZTÉK PÁROLT ZÖLDSÉGEKKEL
kell hozzá
fejenként egy 20 dkg-os kardhalszelet
zöldségek köretnek (pl. répa, brokkoli, gomba)
A kardhalat mosd meg, itasd fel róla a vizet és hagyd szobahőmérsékletűre melegedni. A zöldségeket párold meg (én bambuszpárolót használtam ebben húsz perc alatt puhulnak meg). A megsózott, megborsozott halat nem túl forró serpenyőben kevés olajon süsd meg, minden oldalát 2-2 percig.
Fokhagymás olajjal tálald, ezzel lehet locsolni a zöldségeket.
Ádám