SPOOON 1-2-3

En garde!

2012. október 30. - Bezzegh Éva

Kard ki kard! Ha valaki (azt hiszi, hogy) nem szereti a halat, itt a tökéletes első lépés: a kardhal. Vörös, tömör hús, semmi tolakodó halíz, mégis nagyon zamatos. Szálka sincs benne. Még melegen, azonnal el kell fogyasztani, mert ahogy hűl, gyorsan kiszárad és rengeteget veszít az értékéből. A legjobb grillezve vagy vaslapon elkészítve.

Egyetlen szépséghibája van a dolognak: állítólag sok delfin esik áldozatul (a hasonló méret és közös élőhely miatt) a halászatnak. Ha valaki jobban képben van, érdekelnének a tények.

GRILLEZETT KARDHALSZTÉK PÁROLT ZÖLDSÉGEKKEL

kell hozzá

fejenként egy 20 dkg-os kardhalszelet

zöldségek köretnek (pl. répa, brokkoli, gomba)

A kardhalat mosd meg, itasd fel róla a vizet és hagyd szobahőmérsékletűre melegedni. A zöldségeket párold meg (én bambuszpárolót használtam ebben húsz perc alatt puhulnak meg). A megsózott, megborsozott halat nem túl forró serpenyőben kevés olajon süsd meg, minden oldalát 2-2 percig.

Fokhagymás olajjal tálald, ezzel lehet locsolni a zöldségeket.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7718089966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása