Párperces tésztákból nem tudunk kifogyni - talán azért, mert sokszor adódik olyan helyzet, hogy ételt ide, de azonnal. Bármiből, ami itthon van. Az improvizáció az egyik kedvenc játékunk.
TEJSZÍNES-GARNÉLÁS SPAGETTI
kell hozzá
fejenként 12 dkg száraz vagy 18 dkg friss tészta (mindenképpen hosszú fajta: spagetti, tagliatelle, linguine, ...)
garnéla (pucolt, fagyasztott, előfőzött, mind jó)
2 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyemzöld
2-3 dkg vaj
Forrósítsd fel a vajat, készítsd el rajta a rákokat, majd dobd hozzá a zúzott fokhagymát. Mielőtt a fokhagyma megégne, öntsd hozzá a tejszínt és forrald fel. Sózd, borsozd, s ha elkészült, szórd hozzá a petrezselymet (ezt már ne főzd). Forgasd össze a kifőzött tésztával.
Ádám