SPOOON 1-2-3

Variációk sütőtökre és zsályára

2012. október 16. - Bezzegh Éva

Itt a következő sütőtökös-zsályás recept, ezúttal rizottó formájában (hasonlót mutattunk már korábban). Ez egy picit több időt igényel, mint az előző tésztás verzió, hiszen a rizottó húsz perc.

SÜTŐTÖKÖS-ZSÁLYÁS RIZOTTÓ

kell hozzá

egy darabka sütőtök

20 dkg arborio (azaz rizottóhoz való) rizs

1 l zöldségleves (lehet bio kockából)

3-4 gerezd fokhagyma

egy fej vöröshagyma

egy evőkanál friss vagy szárított zsálya

1 dl száraz fehérbor

5 dkg vaj

3 dkg parmezán

Blansírozd a sütőtököt, azaz főzd sós vízben amíg megpuhul (ez pár perc), majd hűtsd le hideg vízben, hogy ne főhessen tovább - így marad élénk a színe.

A rizottót a szokásos módon készítsd: 3 dkg vajon párold meg a felaprított hagymát, majd fehéredésig pirítsd a rizst. Öntsd hozzá a fehérbort, majd a lángot mérsékelve, merőkanalanként adagolva a zöldséglevest (ha elfőtt az előző adag, akkor öntöd a következőt), folyamatosan kavargatva főzd al dentére, haraphatóra a rizst (nem biztos, hogy az összes levesre szükség lesz). Ekkor add hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, sót (ha igényled), borsot, zsályát, majd a sütőtököt. A főzés végén még adhatsz hozzá egy kis zöldséglevest, a rizs gyorsan felszívja - akkor jó, ha krémes (a fotóval elbénáztam az időt, ezért látszik már alig szaft).

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2618089942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása