SPOOON 1-2-3

Császári falat

2012. szeptember 07. - Bezzegh Éva

Nem sok helyen lehet kapni, pedig a sertés egyik legjobb része: a bőrös császár. Viszonylag olcsó, legalábbis ahhoz képest, milyen ízletes pecsenyét lehet belőle sütni. A bőr ellenállhatatlanul ropogós, a hús észvesztően szaftos lesz. Elrontani lehetetlen, függőséget okoz. Klasszikus angol recept, a fűszerezésen változtattam.

LASSAN SÜLT MALACCSÁSZÁR (HASAALJA)

kell hozzá

fejenként 25 dkg bőrös császár

2-3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál római vagy hagyományos kömény

1 teáskanál egész feketebors

egy citrom leve

1-2 evőkanál olívaolaj vagy zsír

A fűszereket pirítás után őröld porrá mozsárban (ha nincs, használhatsz kész őrleményt is). Zúzd össze a fokhagymát is, majd az olajjal vagy olvasztott zsírral keverd masszává. A húst most meg, öntsd nyakon a páccal, masszírozd meg alaposan, hogy mindenhol bevonja. Én nem szoktam beírdalni a bőrt, mert nem zavar, hogy deformálódik a hús - ez egy rusztikus kaja. Hagyhatod hűtőben pihenni a húst sütés előtt akár egy napig is, de akár azonnal megsütheted.

A tepisbe bőrrel felfelé tedd a húst, sózd meg a bőrt bőségesen, majd süsd 200 °C-on fél órát. Letakarni nem kell, a bőr és a zsírok nem engedik kiszáradni a húst. Ezután facsard rá a citrom levét, majd süsd 2 órán át 180 °C-on. Az extra ropogósság érdekében ezután piríts rá 220 °C-on még egy fél órát. Tálalás előtt egy negyedóra pihenés jót tesz neki.

Salátával és ropogós kenyérrel baromi jó.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7818089906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica 2012.09.07. 09:40:49

ez bármivel baromi jó! :)
süti beállítások módosítása