SPOOON 1-2-3

Kence

2012. augusztus 16. - Bezzegh Éva

Gondolkozom rajta, hogy szívesen nyitnék egy kis egységet, akár hálózatot, ahol az étlap többnyire helyben fogyasztható vagy egy frappáns csomagban elvihető friss, zöldségre, kézműves kenyérre, tortillába, pitába kenhető, vagy mártogatósként szolgáló kencéket tartalmazna, zöldség és saláta körettel, friss dzsúszokkal Kence néven. Egy ilyen fogás reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára egyaránt fogyasztható, egészséges, könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető, praktiusan szállítható és nem utolsó sorban egészséges. Egyelőre csak masszírozom a gondolatot... A lányom iskolakezdése katalizátorként hatott a könnyen szállítható ételek széles repertoárjának megalkotására nálam, hiszen három hét múlva már naponta csomagolnom kell a tízóraiját. ...És mondanom sem kell, a legalább egy sonkás/szalámis szendvics minden nap az nem az én világom. Kap majd frissen sült sós/édes muffinokat, gyümölcsöket, salikat, smoothie-kat, krékereket mártogatóssal ...meg persze szendvicseket is. Esetenként. Meglátjuk. Addig itt egy jól sikerült spontán zöldségkrém, aminek a titka a zamatos, édes, nap érlelte hazai zöldbab.

FŰSZERES-DIÓS ZÖLDBABKRÉM GRILLEZETT HALOUMIVAL PIRÍTOTT ROZSKENYÉREN

hozzávalók

1 marék zsenge zöldbab

1 gerezd fokhagyma

1-1tk friss rozmaring és bazsalikom (de egyéb zöld ízekkel is lehet variálni - nekem ez volt kéznél)

1/4tk frissen reszelt szerecsendió

1/2tk

friss bors

1 marék dió

pár csepp friss citromlé

1 haloumi sajt

2 szelet rozskenyér

A zöldbab párolásához felteszek vizet, közben a babokat megmosom, a száras végüket lenyesem, és 3-4 centis darabokra vágom őket. Az előkészített babot fedő alatt pár perc alatt csak annyira párolom meg, hogy a színe, az íze és a vitamintartalma megmaradjon, de már puha legyen. Magyarul nem főzöm szét. Amíg a bab párolódik, egy keverőtálba vagy a robotgép tégelyébe beleteszem a sajt és a kenyér kivételével az összes hozzávalót, majd amikor a bab is elkészült, jeges vízbe dobom, lecsöpögtetem, és a többi hozzávalóhoz adom. Robotgéppel vagy botmixerrel krémesre pürésítem, hűtőben tárolom felhasználásig.

Tálalás előtt vassrpenyőben megsütöm a sajtot, pirítok kenyeret, amit aztán jó vastagon megpakolok a krémmel, a tetején egy szelet sült sajtot fektetek el. Ínyencek egy kis chili pehellyel fokozhatják a hatást... meg egy pohár jófajta fehérborral.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5118089890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása