SPOOON 1-2-3

A nagy klasszikus

2012. július 18. - Bezzegh Éva

A grill Mozartja. Óriás képzavar. A hamburger a mindenek felett álló, soha meg nem unható örök klasszikus, amit (a néhány szabály betartása mellett) elrontani lehetetlen, mégis ámuló vendégsereg a jutalom.

A szabályok:

1. vörös húst válasszunk, ez lehet marha, bárány, de akár strucc is

2. a darált hús különösen kedvelt közege a baktériumoknak (hiszen a levegővel érintkező felülete sokszorosa a tőkehúsénak, ráadásul megmosni sem egyszerű), inkább soha ne hagyjuk véresen a húst

3. mivel a húspogácsát jól átsütjük, az hajlamos kiszáradni; a zsiradékot pótolni kell, ez lehetőleg marhafaggyú, de lehet zsír vagy vaj is - keverjük a darált húshoz

4. a húspogácsák kb 20-30 %-ot összemennek (átmérőben), ennek tudatában formázzunk: legyen lapos és vékony

5. elegendő csak sóval és borssal fűszerezni

KLASSZIKUS HAMBURGER

kell hozzá

fejenként 20 dkg darált vörös hús (2 húspogácsa)

húspogácsánként 2 dkg marhafaggyú, zsír vagy vaj

, bors

buci

A húst keverd össze a zsiradékkal, sózd, formázz belőle lapos, nagy pogácsákat. Törj rá borsot, süsd forró grillen készre 6-8 perc alatt. A bucikat vágd félbe, zsíradékkal megkenve grillezd egy percig a belső felüket.

A zsömlébe bármit tölthetsz, de van pár trükk:

1. fehér hagymát válassz, mert ez nyersen könnyebben emészthető és kevésbé agresszív ízű, mint a vörös vagy a lila

2. a megszokott mustár/ketchup helyett próbáld ki az ajvárt, pestót, padlizsánkrémet

3. tényleg jó csalamádéval

A bucik a Brótból vannak.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8218089868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása