SPOOON 1-2-3

Izgalmas saláta?...

2012. április 12. - Bezzegh Éva

...nem oximoron, pedig sokáig azt hittem. A még nem/már nem időszakban alig jutunk friss zöldséghez és gyümölcshöz, kreatívan kell gondolkodni. A piacon (vagy a saját hűtőnkben) körülnézve első blikkre nehezen párosítható alapanyagokkal találkozunk, de a konyhában nincs akadály. Nekem egy már barnulásnak indult édeskömény, pár fáradt újhagyma és egy ananász figyelt a hűtőben - ezeket csak egy ütős öntet tudja összhangba hozni. A neten kutattam inspiráció után, ezeket saját szájízre formálva megszületett egy vagány saláta. Pár napon belül többször is elkészítettem, mert abbahagyhatatlan.

ÉDESKÖMÉNY SALÁTA ANANÁSSZAL

kell hozzá:

két-három édesköménygumó

egy friss ananász (konzerv nem jó)

két-három szál újhagyma

madársaláta vagy más zsenge zöld levél

egy darabka gyömbér

juharszirup

egy friss chilli

pár csepp szezámolaj

egy citrom vagy lime leve

egy evőkanál szezámmag

A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg kicsit. Az édesköményt és az ananászt kockázd falatnyi darabokra, az újhagymát karikázd fel, majd borítsd mind egy nagy salátástálba. Az öntethez keverd össze a szezámmagot, egy-két evőkanál juharszirupot, a citrus levét, a felaprított chillit (magok és erek nélkül), reszeld hozzá a gyömbért, sózd meg kicsit - mindezzel öntsd nyakon a zöldségeket, forgasd hozzá a madársalátát. Az édeskömény haja (édesköménykapor) is mehet hozzá, jól néz ki és finom is.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4518089770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása