SPOOON 1-2-3

Vega quiche lorraine

2012. április 02. - Bezzegh Éva

Akit a cím összezavart, annak itt a gyorstalpaló: a quiche lorraine a falusi francia konyha egyik legismertebb fogása (bár az angolok is magukénak követelik). Egyszerű pitetészta szalonnával, esetleg sajttal és hagymával. Tökéletes kombó. Quiche-t ("kis") már mutattunk itt a blogon, itt egy húsmentes változat, időnyerés céljából pedig konyhakész levelestésztát használtunk.

A recept ihletője a Goodfood, Meli azonban kicsit változtatott rajta.

HÚSMENTES QUICHE LORRAINE

kell hozzá:

egy póréhagyma

(konyhakész) leveles tészta

20 dkg kecskesajt

két marék dió (kb 5 dkg)

kakukkfű

olívaolaj

A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. A póréhagymát karikázd fel, nem forró olívaolajon párold puhára (ne égjen meg), sózd, borsozd. A leveles tésztát terítsd ki a sütőpapírral bélelt tepsire (ha a tészta eleve ebbe van tekerve, ezt a lépést megúszod), majd rendezgesd el rajta a hagymár, morzsold rá a kecskesajtot és hintsd meg az aprított dióval és kakukkfűvel. Sózni-borsozni ér, pár löttyintés olívaolaj is belefér. Finomra aprított friss chilli sem árt neki. 15-20 perc alatt sül készre.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr118089762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása