Eldobálom a hajam, mikor azzal talál meg valaki, hogy "Te, nem tudnál valami egyszerűbbet főzni?" (A minap az oviban egy anyuka vetette föl az "egyszerűség" gondolatát az egyébként felettébb igényes ovis ebédmenü…
Mi a jó abban, ha a gyerek ott téblábol a konyhában? Nos, először is csapat... vagy inkább családépítünk, azaz a közös játékon, olvasáson, kiránduláson, koncertjáráson…
26 fok. Na, végre. A múlt heti fagyok nagyon nem jöttek jól: a most érő gyümölcsök-zöldségek egy jó része (1/7-e) bánta a gazdákkal együtt, ezért lesz, amiből kevesebb lesz, ami értelemszerűen…
A marokkói konyha egyik alapvető savanyúsága és talán legismertebb, sajátos hozzávalója a savanyított, sóban eltett citrom, azaz a hamad m'rakad. De minek savanyítani a citromot? A mézet meg majd…