SPOOON 1-2-3

Revival!

2011. szeptember 14. - Bezzegh Éva

Azaz újjáéledés - minden szinten. Az én drágám meglepett a minap azzal, hogy beállított a gépemmel, amibe fél év után újra sikerült a szakiknak életet lehelni. Ezen felül beállítottak... beálltak a dolgos hétköznapok is, ami azt jelenti, hogy a mindennapi itthon főzéshez is visszataláltam. Így mostmár semmi sem tarthat vissza attól, hogy újra alámerüljek a főzés-fotózás-írás hármasának imádott hullámaiba.

Vége a nyárnak, bár ezt az időjárás nem látszik tudomásul venni, és kényeztet még minket egy kis napsütéssel, meleggel. Tessék kérem töltődni, D-vitamint raktározni és minden egyéb immunerősítő dolgot, amíg még lehet friss, napérlelte terményekhez jutni, mert aztán sokáig csak sírhatunk majd utánuk.

Én is ezt teszem, hiszen 33 hetes kismamaként nagyon fontos, hogy az utolsó napsugarakat még magamba szívjam a hosszúnak ígérkező ősz-tél időszaka előtt, ezért ki is ültem a teraszra a legújabb találmányommal kényztetni magam.

BAZSALIKOMOS-MÉZES CÉKLALIMONÁDÉ

Az ötletet egyfelől a kényszer adta, másfelől a korábban is említett kísérletezési szándék a zöldségek édessé formálásával. A kényszer, hisz a vérszegénység a felhíguló vérháztartás miatt klasszikusan várandós "betegség", amire a cékla remek gyógyír. Egyébként pedig a céklát szoktam almával, naranccsal, répával frissen préselt formában inni... hát miért ne lenne odaillő a limonádéba?

hozzávalók

3ek termelői méz

1 citrom/lime leve

10levél friss bazsalikom

1 cékla szárastól

1/2l szénsavas vagy -mentes behűtött ásványvíz

jégkocka

díszítésnek citromkarika, céklalevél, fekete szőlőszem

A mézet, a citrom/lime kifacsart levét és a megmosott bazsalikomleveleket alaposan elkeverem úgy, hogy közben a bazsalikom leveleit a kanállal összetöröm, az aromáját kipréselem. A céklát megmosom, a szárait levágom, arról a leveleket is, és hosszában egy-egy hasítékot ejtek rajtuk, hogy tudjanak "színezni". A zöldségből vágok néhány karikát. Kínáláshoz a bazsalikomos méz-citromoldatot felöntöm a vízzel, beledobálom a céklakarikákat - gyönyörűen fogja eregetni a színét -, esetleg néhány citrom- és/vagy limekarikát és szőlőszemet is ejtek a limonádéba, jéggel koronázom, végül keverőpálcát, szívószálat teszek a kancsóba/poharakba. Mivel én ma már korábban préseltem egy tetemesebb mennyiségű céklalevet, pár cseppet csorgattam bele színfokozónak.  A végeredményt citrom- és/vagy limekarikával valamint céklalevéllel díszítem. 

Nincs az a hercengő, akit ezzel a pink limóval ne lehetne levenni a lábáról!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7218089628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása