SPOOON 1-2-3

Gyerek, kelet, kerek, egyebek...

2010. június 29. - Bezzegh Éva

Felvezetem eszperente nyelven.

Szeretem gyerekem, s e gyermeket ellenemre lenne egyes eledelekkel etetnem, melyek lelketlenek. Nevethettek, de ez elvem. Helyesen kell nevelnem! Elengedhetetlen! Nem kenyerem eleve megkevert, esetleg rendelt eledeleket letennem egyetlenemnek. De szerencse: kedvet lelek egyes helyzetekben, melyben szeletelhetek, kevergethetek, s egyben ehetek. Beleszerelmesedtem e cselekedetbe - ez lett kedvenc tettem. (Nem lehetek ebben? Elveszett ember leszek.) Emellett gyermekem egyre lelkesebb. Nem lehetetlen ez!

Emberek! Egy kedvenc lent, egy rettenetesen kellemes egyszeregy csemege, mely egyben remek gyermekeledel reggel s este, egynek, esetleg negyvenegynek egyszerre. Ennek eredete egy kedvelt s bevett eledele Keletnek, melyet egyszer megleltem eme helyen: messze Keletnek egybe szedett receptegyvelege. Ezzel tested-lelked rendbeszedheted! 

MINI CSIRKETIKKABURGER NAAN KENYÉRREL ÉS JOGHURTTAL

Kell bele:

egy... s ezzel befejezem, nem leszek eszperente leljebb!

1ek tikka paszta

1ek natúr joghurt

1/2tk őrölt római kömény

1/2tk őrölt kardamom

1 kis csomag friss korianderzöld

2cm friss gyömbér

3 gerezd fokhagyma

400g darált csirkemell

só, frissen őrölt bors

kevés olívaolaj

4 naan kenyér

tálaláshoz görögjoghurt és korianderzöld vagy menta

Az olaj és a kenyér kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálban alaposan összedolgozom. Nedves kézzel kis pogácsákat (kb. 12db) formázok a keverékből, és egy tálcára téve 1 órán át a hűtőben érlelem őket. Az óra elteltével faszén fölött enyhén beolajozott sütőrácson vagy vasserpenyőben mindkét oldalát 3-4 percig grillezve készre sütöm a burgereket.

Feldarabolt naan kenyéren egy kevés görög joghurttal kínálom, felaprított friss korinaderzölddel vagy mentával meghintve. A lime sem rossz társítás mellé sem látványban, sem ízben.

Felejthetetlen lesz!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5218089286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása