SPOOON 1-2-3

Még nem késő

2015. október 29. - Bezzegh Éva

Este fél 11 van. Már előre tikkelek a kora reggel köszönés helyett a levegőbe hasító erősen dallamos mondattól, hogy "Anyaaaaaa, mi lesz a reggeliiiii...?" Most gyorsan összedobom, ezzel megadva magamnak az esélyt, hogy mielőtt a másik oldalamra fordulok örülve az őszi szünet adta késői ébredés lehetőségének, félálomban odabökjek a hűtő felé egy halkan, de jól érthetően artikulált mondatot, miszerint:

KÓKUSZTEJES CHIA PUDING MARACUJÁVAL

hozzávalók

4dl kókusztej

1 vaníliarúd

2-3ek méz/kókuszvirágcukor

4ek chiamag

2 maracuja

1ek fekete szezámmag

A kókusztejben elkeverem a vanília kikapart magját, a mézet/kókuszcukrot és a chiamagot. Poharakba töltöm a pudingot, és pár óra vagy egy éjszaka alatt hagyom megkocsonyásodni. Tálalás előtt rákanalazom a pudingokra a maracuját, megszórom a szezámmaggal, és kínálom akár reggelire, akár tízóraira, de desszertként is megállja a helyét egy vendégségben.

Egyébként szinte minden gyümölccsel működik, de ezzel a leggyorsabb, mert sem mosni, sem hámozni, sem darabolni nem kell. Nekem pedig most ez volt a cél. Szezononként és ráérősebb időkben érdemes váltogatni.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6018090554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása