SPOOON 1-2-3

Tonna tojás

2015. április 09. - Bezzegh Éva

Az idei húsvét a korábbi években megszokottól eltérően nem vidéki turnézással telt, hanem ágyban, párnák közt. Arra példa, hogy a család minden egyes tagját bedarálja egy lázas kór, még talán soha nem is volt. Ennek okán a húsvéti készülődés, dekorálás, főzöcske, tojásfestés helyett váltott műszakos lázmérés, lázcsillapítás volt a program egy héten át. Láttam a gyerekek tekintetén, hogy egyre kétségbeesettebbek a vasánap közeledtével, hogy idén őket nem látogatja meg a nyuszi, nekik kimarad a húsvét. Mit volt mit tenni, láz ide, rosszullét oda, meg kellett indulni. Egy Tintanyúl koncert itt, egy ünnepi zárvatartással megfejelt vasárnapi zárvatartás idején indított tojásvadászat a városban ott, egy félnapos program a várban amott... volt feladat. Ja, igen, a vadászat eredményes volt: lett is tojás. Meg is festette a hagymahéj kellően pirosra, a kurkuma kellően sárgára, a tea kellően barnára, a káposzta halványlilára. Mi kidekoráltuk. A báránycomb is megsült. A nyúl is lerakta a maga csokibizbaszait, ahol tudta, és a Tojáslopó társasjáték is a gazdáihoz került végre, nem kis sikert aratva. ...Csak én siratom a DePahzz és a Budapest Bár nyúltojta koncertjegyeinket, amit el kellett adjunk. Oda már tényleg nem tudtuk volna elvonszolni magunkat.

És mi lett a rahedli festett tojással? 

SZARVASGOMBÁS-MEDVEHAGYMÁS TOJÁSTORTA

hozzávalók

10db keményre főtt tojás

2dl natúr joghurt

1tk

frissen őrölt bors

1 fej aprított lilahagyma

1 csokor aprított medvehagyma

2ek házi vagy jó minőségű bolti majonéz

3ek szarvasgombapesztó

8 zselatinlap

1 marék retekcsíra

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A főtt tojásokat felkockázom és az összes többi hozzávalóval elkeverem. A megpuhult zselatint kifacsarom, és 1dl forró vízben csomómentesen feloldom, majd hozzádolgozom a tojásos masszához, amit aztán egy kerek formába töltök, és hűtőbe teszem pár órára. Amikor megdermedt, a formát forró vízbe mártom, a tortát egy tányérra fordítom, retekcsírával megdíszítem, és pirítós valamint kevés zöldsaláta kíséretében kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2318090520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása