SPOOON 1-2-3

Mintavétel

2015. február 04. - Bezzegh Éva

A lemoncurd, vagy szabadfordításban citromvaj egy egyszerűen, de technikásan elkészíthető, kedvelt hozzávaló sütemények, pohárdesszertek, reggelik komplettírozásához. Ennek mintájára készítettem el egy "interaktív" vacsorameghívás alkalmával egy tányérdesszert hozzávalójaként a saját narancsvajamat... Mert valahogy én mindig a desszerteket kapom. Pedig így, hogy nem vagyok édesszájú, pont nem az édességek az erősségeim. Ennek ellenére sikert aratott a "mű", ami a narancsvajalapon túl még kávécsókból (ld. később) és kókuszmousse-ból állt.

NARANCSVAJ

hozzávalók

100g vaj

2 tojássárgája

1 narancs lereszelt héja

½ narancs leve

1-2 ek méz

1ek narancsvirágvíz

Gyöngyöző, de nem forrásban lévő víz fölé egy habüstbe beleteszem a tojássárgáját és a vajat, amit folyamatos, intenzív habverős kevergetés mellett felolvasztok. Hozzáadom a narancs héját és a levét, aztán vigyázva, hogy a tojás ki ne csapódjon, addig keverem, amíg krémes állagúvá nem válik a vaj. Ekkor leveszem a tűzről és hozzádolgozom a mézet valamint a narancsvirágvizet. Homogén állagúra keverem a masszát, majd egy csatos üvegbe töltöm. Hűtőben hagyom megdermedni. Ahogy fönt írtam, pohárdesszertekhez, süteménykrémekhez használok belőle szükséges mennyiséget, de akár kenyérre vagy kalácsra is kenhetem egy kényelmes reggelinél.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5218090482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása