SPOOON 1-2-3

A garam masala altat?

2015. február 04. - Bezzegh Éva

A babánk estére annyira túltöltekezik élményekkel, hogy a fáradtságtól nem bír elaludni. Ismerős az érzés; felnőttként tudunk tenni az elalvásért, egy kéthónaposnak viszont a világ nyűgét jelenti. Órákon át sír és nyekereg.

Krízishelyzetben is enni kell, máshogy nem lehet bírni a 24 órás szolgálatot, és lehetőleg nem valami fost. Gyors ételekhez nyúlok, amelyek tényleg legfeljebb fél óra alatt az asztalon vannak. Az sem gond, ha indiait kívánunk meg. A fűszerek illata vajon segít elaludni? Majd kiderül.

EXPRESSZ VAJAS CSIRKE

kell hozzá


csirkemell

 

1 paradicsomkonzerv

1 vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál római kömény

1 kávéskanál koriandermag

1 kávéskanál garam masala

egy pohár joghurt

tisztított vaj/ghí

A hagymákat, paradicsomot és a joghurtot pürésítsd. A fűszereket (ha nem őröltek) forrósítsd fel száraz serpenyőben, majd porítsd mozsárban. A csirkét kockázd fel, nagy lángon pirítsd körbe a vajon, majd kotord hozzá a fűszereket, pár másodperc alatt felszabadulnak az illatok. Ekkor öntsd hozzá a pürét, és főzd negyed órát. Ha kész, még egy kocka vajat hozzáadhatsz. A tányéron még egy kanál joghurttal megfejelheted.

Mi párolt basmati rizzsel és csapattival (lapos indiai kenyérféle, leginkább a tortillára emlékeztet, 15 perc alatt kész) ettük.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4318090472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása