SPOOON 1-2-3

Óriás mentés

2015. február 03. - Bezzegh Éva

Céklarajongóként számtalanszor nekiszaladok egy püré, egy főzelék, egy leves, egy süti elkészítésének ebből a csodálatos alapanyagból. Amikor ezt a levest kikerekítettem, levesbetétnek egy kecskesajt mousse-t álmodtam meg. ...És bár tudtam, hogy a sajttal együtt nem fogom tudni felverni a tojáshabot, lustaságból mégis összeraktam őket. Persze, hogy nem lett belőle az, amit én szerettem volna. Kidobni nem volt szívem, úgyhogy kattogott az agyam, hogy mit tudnék kezdeni ezzel a híg lével, mikor megszületett az ötlet: serpenyőbe vele, omlett a megoldás. Egy ilyen bakiból végül született egy remek felfedezés, amit azóta is gyakran készítek.

GRÁNÁTALMÁS-ROZMARINGOS CÉKLALEVES KECSKESAJTOMLETTEL

hozzávalók

4 db öklömnyi cékla

1 szál rozmaring

3ek olívaolaj

só, bors

1l zöldségalaplé

1 gránátalma

1/4 lime

1ek méz

1tk gránátalmaecet

2ek frissen reszelt torma

100g kenhető kecskesajt

3 tojásfehérje

A céklákat alaposan megmosom, héjástól nyolcadokra vágom. Egy keverőtálban összeforgatom  sóval, borssal, olívaolajjal és a letépkedett rozmaringlevelekkel. 180 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt puhára sütöm, és az alaplével krémesre turmixolom. Ezután gézen átszűröm a levest, majd – néhány gránátalmamagot félretéve – a kifacsart gránátalma- és lime-levet, mézet valamint a gránátalmaecetet hozzákeverem. Ezt követően a tormát is a leveshez adom, hagyom egy kicsit állni, hogy átengedje az ízét a lének. Végezetül egy finom szűrőn mégegyszer átszűröm a levest. A kecskesajtot a tojásfehérjével egy habverő segítségével homogénre keverem, egy felhevített tapadásmentes serpenyőbe öntöm, majd az omlett mindkét oldalát megsütöm annyira, hogy még fehér maradjon. Amikor már nem forró, feltekerem és 3cm-es darabokra vágom. Az így kapott tekercseket tányérokba teszem, köré öntöm a langyos levest, végül megszórom néhány gránátalmamaggal.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9718090470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása